-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 22

Dalia Grybauskaitė pažadėjo Ukrainai padėti teisės ekspertų patarimais

Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Ukrainos Konstitucinio Teismo pirmininku Jurijumi Baulinu, su kuriuo aptarė Ukrainos įgyvendinamas teisinės sistemos reformas, teismų sistemos stiprinimą ir pasirengimą artėjantiems šios šalies parlamento rinkimams. Susitikime taip pat dalyvavo Lietuvos Konstitucinio Teismo pirmininkas Dainius Žalimas ir Ukrainos ambasadorius Lietuvoje Valerijus Žovtenko.
D.Grybauskaitė, V.Žovtenka (kairėje) ir J.Baulinas
D.Grybauskaitė, V.Žovtenka (kairėje) ir J.Baulinas / R.Dačkaus nuotr.

Pasak prezidentės, Ukrainos Konstituciniam Teismui šiandien tenka svarbus vaidmuo stiprinant šalies teismų sistemą ir nepriklausomumą. Konstitucinis Teismas turi būti ta insti tucija, kuri gina šalies demokratiją ir kuria pasitiki gyventojai.

Lietuvos vadovė pabrėžė, kad Ukrainos įgyvendinamos teisinės sistemos reformos ne tik leis skaidrinti ir depolitizuoti teisinę sistemą, bet ir prisidės prie šios šalies demokratijos stiprinimo. Vykdomos reformos padės užtikrinti teisės viršenybę, pagerins šalies žmonių teisių apsaugą, padidins teismų sistemos skaidrumą. Lietuva Ukrainai yra pasiruošusi pasiūlyti savo ekspertinę pagalbą.

Ukraina jau yra priėmusi keletą antikorupcinių įstatymų, taip pat Prokuratūros įstatymą, kuris yra vienas esminių reformuojant Ukrainos teisės sistemą.

Susitikime aptarti ir artėjantys pirmalaikiai Ukrainos Aukščiausiosios Rados rinkimai. Prezidentė palinkėjo sėkmingo pasirengimo ir sklandaus rinkimų organizavimo. Lietuva į šiuos rinkimus siunčia keliasdešimt stebėtojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius