Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 07

Dalia Grybauskaitė sako, kad Vyriausybė yra tapusi aplinkosaugą kuruojančių „prisikėlėlių“ įkaite

Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia, kad Vyriausybė yra tapusi aplinkosaugą kuruojančių valdančiosios koalicijos partnerių įkaite.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė
Prezidentė Dalia Grybauskaitė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Ši Vyriausybė turi ir stipriąsias savo puses, ir, aišku, silpnąsias savo puses. Taigi kalbėti, kad tenkina (jos darbas – BNS), negalėčiau. Sakyčiau, kad ji turi vizijų, turi minčių, bet ne visada sugeba savo vizijas įgyvendinti. Silpniausiomis sritimis laikyčiau aplinkosaugos sritį ir Vyriausybę didele dalimi įvardinčiau kaip tapusią įkaite vienos iš savo koalicijos partnerių“, – interviu Lietuvos televizijai sakė šalies vadovė.

Aplinkos ministrą Gediminą Kazlauską yra delegavusi Tautos prisikėlimo partija.

Prezidentė sakė matanti aplinkosaugos srityje politikus tiesiogiai atstovaujant grupių interesams ir pažymėjo, kad Lietuvai greičiausiai teks mokėti už savo įsipareigojimų Europos Sąjungai nevykdymą šioje srityje.

„Tendencijos – tas, kurias gaudavau iš įvairių žinybų, informacija, kur įvykdavo vienoks ar kitoks lobistinis pasiūlymas, kur vienas ar kitas politikas bandė tiesiogiai atstovauti vienos ar kitos grupės interesus, ir paskui atsiradę netikėtai paskutinėje priėmimo stadijoje įvairūs įstatymai arba jų pataisos – čia vėl tenka įvardinti aplinkosauginę sritį, kuri labiausiai tokius pavyzdžius mums ir demonstravo per pastaruosius metus“, – dėstė prezidentė.

„Bet, kaip minėjau, ši Vyriausybė yra labai koalicinė, Seimas labai koalicinis, nėra labai ryškios daugumos ir iš principo tokiose situacijose Vyriausybės patenka į partnerių įtaką, net nedidelių partnerių įtaką, ir kartais tampa jų įkaitais. Turbūt čia yra konkretus atvejis būtent toks“, – teigė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius