Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 19 /14:23

Dalia Grybauskaitė: ši istorija pradeda kompromituoti „valstiečių“ partiją

Parlamentarės Gretos Kildišienės mamos nuomoto automobilio istorija yra Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atsakomybė, ketvirtadienį viešėdama Zarasuose sakė prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė
Prezidentė Dalia Grybauskaitė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Ji teigė, kad ši istorija jau pradėjo kompromituoti pačią partiją, todėl skaidrūs atsakymai turi būti kuo greičiau pateikti visuomenei.

„Tuo labiau, kad viešajam asmeniui, tai yra politikui šiuo atveju – viešumo ir skaidrumo reikalavimai daug aukštesni. Šitą visi mes žinome ir su tuo reikia susitaikyti“, – pabrėžė valstybės vadovė.

V.Mikalauskienė kas mėnesį mokėjo po 1 tūkst. eurų

Pirmoji Seimo vicepirmininkė, „valstietė“ Rima Baškienė ketvirtadienio rytą žurnalistams sakė, kad partijos kolegos paprašė R.Karbauskio parodyti daug aistrų ir klausimų sukėlusią automobilio nuomos sutartį.

Partijos pirmininko Ramūno Karbauskio valdomo „Agrokoncerno“ atstovai ketvirtadienį 15min parodė nuasmenintus dokumentus, kuriuose matyti SEB banke daryti pervedimai, taip pat aiškiai įvardinta sutarties suma ir kitos sąlygos.

Vėliau įmokos buvo daromos po 1 tūkst. eurų per mėnesį per SEB banką.

Šią sutartį bendrovė sudarė su parlamentarės, R.Karbauskio pavaduotojos partijoje ir komitete Gretos Kildišienės motina Vladislava Mikalauskiene.

Parlamentarės G.Kildišienės mama V.Mikalauskienė už visureigį „Range Rover“ UAB „Agrokoncernas“ įsipareigojo sumokėti 47 190 eurų. 5 tūkst. eurų buvo sumokėti sutarties sudarymo dieną – 2016 m. vasario 10 d. Vėliau įmokos buvo daromos po 1 tūkst. eurų per mėnesį per SEB banką. Automobilis buvo išnuomotas kitą dieną, kai buvo nupirktas. Šiuo metu sutartis jau yra nutraukta.

Tačiau iki šiol liko neaišku, kaip iki pernai gruodžio vaikų darželio auklėtoja dirbusi ir nedidelę įmonę, kuri Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) nesumokėjusi nė cento mokesčių, turinti Seimo narės motina galėjo sau leisti tokį pirkinį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius