-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 02 03 /13:58

Dalia Grybauskaitė sieks antrosios prezidento kadencijos valstybėje, kurioje knibždantys priešai kelia galvas

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį pagaliau paskelbė sieksianti antrosios kadencijos. Pranešdama apie savo sprendimą D.Grybauskaitė prisiminė prieš penkerius metus dužusius Seimo langus, kurie neva tuomet ją paskatinę siekti prezidentės posto. Dabar, jos teigimu, siekti antrosios kadencijos ją skatina aktyvėjančios destruktyvios jėgos.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Noriu ir privalau padėti Lietuvai tapti sąžiningų žmonių galimybių šalimi. Pareiga Lietuvai ir jos žmonėms man svarbesnė už asmeninę ramybę. Todėl nedvejodama renkuosi darbą jums ir kaip nepriklausoma kandidatė vėl dalyvausiu Lietuvos Prezidento rinkimuose“, – teigė D.Grybauskaitė.

Prezidentė gyrėsi, kad penkerius metus vykdė savo pareigas nepasiduodama jokioms įtakoms ir dėkojo visiems ją palaikiusiems ir prisijungusiems prie skaidrumo ir teisingumo kelio. 

D.Grybauskaitė, pranešdama apie savo sprendimą siekti antrosios kadencijos taip pat džiaugėsi, kad per jos pirmąją kadenciją Lietuva sustiprėjo ekonomiškai ir tapo gerbiama tarptautinėje bendruomenėje.

Rado naujų baisių priešų

Tačiau čia pat prezidentė pranešė ir apie naujus Lietuvai grasinančius priešus, kurių aktyvumas esą ir stumia ją siekti antrosios kadencijos.

Noriu ir privalau padėti Lietuvai tapti sąžiningų žmonių galimybių šalimi, – pareiškė D.Grybauskaitė.

„Lietuvai atsigaunant, aktyvėja ir mūsų valstybę griaunančios ir grobstančios jėgos. Tiek išorėje, tiek šalies viduje. Jos sėja destrukciją ir nepasitikėjimą Lietuva, stabdo svarbiausius valstybės raidai projektus, pamina demokratines ir konstitucines vertybes. Naujas formas įgavę oligarchiniai dariniai skaldo ir dalinasi Lietuvą, nutolindami mūsų visų geresnio gyvenimo viltis“, – dėstė prezidentė prieš ištardama savo sprendimą.

Pranešusi, kad dalyvaus rinkimuose, D.Grybauskaitė pakvietė su ja vienytis ir kartu dirbti visus sąžiningus Lietuvos žmones, pilietiškas bendruomenes, nevyriausybines organizacijas, stipriausius valstybės protus, atsakingus verslininkus ir skaidrias politines jėgas.

Į žurnalistų klausimus D.Grybauskaitė neatsakinėjo.

Rimtų konkurentų nedaug

Prezidento rinkimuose dėl šalies vadovo posto kovos socialdemokratų kandidatas Zigmantas Balčytis, „darbietis“ Artūras Paulauskas, „valstiečių“ atstovas Bronis Ropė, Vilniaus meras Artūras Zuokas ir buvęs D.Grybauskaitės patarėjas, Seimo narys Linas Balsys.

Prezidentės kandidatūrą jau parėmė konservatoriai ir Liberalų sąjūdis. Tačiau pati D.Grybauskaitė iki šiol tylėjo.

Patikrinta taktika

Pirmą kartą išsikėlusi kandidatūrą Lietuvos prezidento rinkimuose 2009 m. D.Grybauskaitė laikėsi tos pačios taktikos kaip dabar.

Eurokomisare Briuselyje tuomet dirbusi D.Grybauskaitė apie savo sprendimą kandidatuoti į Lietuvos vadovės postą tąkart pranešė vasario 26 d. – likus vos 2,5 mėnesio iki rinkimų.

Tuomet, kaip ir dabar, prezidentė tvirtino, kad ji bus savarankiška kandidatė ir jokios partijos paramos neprašys.

Tačiau ir tuomet konservatoriai neprašyti pareiškė jai paramą, be to, padėjo surinkti  būtinus parašus.

Gegužės 17 d. vykusiuose prezidento rinkimuose už D.Grybauskaitę balsavo 68,21 proc. rinkėjų. Ji išrinkta jau pirmajame rinkimų ture.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius