Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 28

Dalia Grybauskaitė su Hillary Clinton aptars regioninio saugumo ir energetikos klausimus

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė su į Lietuvą atvykstančia Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) valstybės sekretore Hillary Clinton aptars regioninio saugumo ir energetikos klausimus.
Hillary Clinton
Hillary Clinton / AFP/„Scanpix“ nuotr.

H.Clinton šią savaitę atvyks į Vilnių dalyvauti Demokratijų bendrijos, kuriai šiuo metu pirmininkauja Lietuva, renginiuose. Vienas iš jų – pasaulio lyderių moterų konferencija „Moterys demokratijos stiprintojos: gerosios praktikos pavydžiai“.

Lietuvos prezidentės vyriausiasis patarėjas užsienio politikos klausimais Darius Semaška antradienį interviu Žinių radijui patvirtino, kad numatomas dvišalis H.Clinton ir D.Grybauskaitės susitikimas.

„Tame susitikime bus aptarti esminiai Lietuvos ir JAV santykių klausimai – pirmiausia regioninio saugumo klausimai, be abejo, regioniniai energetikos, energetinės politikos klausimai. JAV čia vaidina nemažą vaidmenį – jos kompanijos pretenduoja tapti svarbių konkursų Lietuvoje laimėtojomis ir jos rodo susidomėjimą, jį taip pat rodo ir JAV vadovybė“, – sakė D.Semaška.

Anot jo, JAV Lietuvą laiko dar vienais potencialiais jų produktų vartotojais.

„Pavyzdžiui, JAV administracija prieš mėnesį leido didelei JAV skalūninių dujų kompanijai eksportuoti dujas – tai yra tam tikra revoliucija pasaulio skalūninių dujų rinkoje. Kadangi atsiranda naujas gamintojas, tikėtina, kad gali kristi kainos. Mums tai bus naudinga, kai jau turėsime suskystintų dujų terminalą“, – teigė D.Grybauskaitės patarėjas.

D.Semaška pridūrė, jog svarbu palaikyti dialogą su JAV visais klausimais.

„Be abejo, JAV turi svertų, kokių mes neturime. Geresnis mūsų problemų, iššūkių suvokimas vėliau padeda pasiekti paramą ir reikiamus sprendimus“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius