-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 19

Dalia Grybauskaitė surėmė špagas su Vladimiru Putinu: „Europa nė vienos šalies nepirks“

Europa nė vienos šalies nepirks ir nevers jėga tapti nare – taip prezidentė Dalia Grybauskaitė sureagavo į naujausius Rusijos prezidento Vladimiro Putino komentarus ir elgesį Ukrainos atžvilgiu. Anot jos, Europos Sąjunga (ES) pasirengusi padėti visoms suartėti siekiančioms valstybėms, bet nedarys to prievarta.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Europa pasirengusi padėti visoms šalims, kurios nori artėti Europos link, vykdyti modernizaciją, pasidalinti savo patirtimi, bet Europa niekada nepirks nė vienos šalies ir niekada nevers jėga tapti nare. Tos sąjungos, kurios kuriamos perkant, spaudžiant, verčiant, neturi ateities“, – žurnalistams Briuselyje, kur dalyvauja Europos Vadovų Tarybos posėdyje, sakė D.Grybauskaitė.

Kaip žinoma, lapkričio pabaigoje Vilniuje vykusiame ES ir Rytų partnerystės šalių viršūnių susitikime Ukraina nepasirašė Asociacijos sutarties. Rusija jai yra pasiūliusi stoti į Muitų sąjungą, be to, šiomis dienomis pažadėjo didžiulę finansinę paramą.

Anot D.Grybauskaitės, Europa atrado Ukrainos žmones, šie atrado Europą ir apsisprendė dėl savo ateities. „Europa prarado tik dabartinės Ukrainos politinės vadovybės tam tikrą dūmų uždangą ir retoriką, kurią girdėjome pastaruoju metu“, – pažymėjo ji.

Ukrainos klausimas bus aptariamas ketvirtadienį ir penktadienį vykstančiame ES lyderių susitikime – tai, prezidentės teigimu, ypač svarbu atsižvelgiant į pastaruosius įvykius Ukrainoje ir Rusijos vadovo Vladimiro Putino pareiškimus.

„Turime matyti labai realiai, kas vyksta aplink mus, Europos pasienyje, ir girdėti pareiškimus tokius, kaip, pavyzdžiui, ką tik girdėjome spaudos konferenciją vienos didelės kaimyninės šalies, kurios vadovas pakartojo, jog didelis nuostolis ir pasigailėjimo vertas aktas, kad sugriuvo Sovietų Sąjunga ir taip toliau“, – kalbėjo D.Grybauskaitė.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas

Tai esą rodo, kad ES apsisprendimas padėti Rytų partneriams, rodant naujųjų ES narių pavyzdį, teisinga – „mes visi pradėjome vienodai, o dabar tarp mūsų yra mažiausiai 20 metų praraja“.

Kaip jau skelbta, V.Putinas ketvirtadienį surengė metinę spaudos konferenciją, kurioje pareiškė, esą anksčiau pavadindamas SSRS žlugimą XX amžiaus tragedija, turėjęs omenyje humanitarines to pasekmes.

„Žmonės gyveno vienos šalies rėmuose, jokio skirtumo niekas nedarė tarp Ukrainos, Rusijos, Baltarusijos ir Kazachstano, visi buvo vienodi ir tame buvo didžiulis pranašumas gyvenimo drauge vienoje didelėje valstybėje“, – kalbėjo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius