Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 02

Dalia Grybauskaitė: svarbiausia – politinė valia ginti savo šalį

Svarbiausia yra politinė valia ginti savo šalį, o lyginti pajėgumus yra beprasmiška, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė. Taip ji atsakė į žurnalistų repliką, jog Rusijos mokymų masteliai yra daug didesni, nei Lietuvoje šiuo metu vykstančių tarptautinių pratybų „Geležinis kardas“
Pratybos „Geležinis kardas 2016“
Pratybos „Geležinis kardas 2016“ / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Lyginimai yra beprasmiai. Svarbiausia yra politinė valia ginti savo šalį. Viskas“, – žurnalistams Pabradės poligone penktadienį sakė pratybose apsilankiusi D.Grybauskaitė.

Tarptautinėse pratybose „Geležinis kardas 2016“ kartu treniravosi kariai iš 11 NATO šalių, įskaitant Lietuvą. Dviejuose Lietuvos kariuomenės poligonuose Pabradėje ir Rukloje vienu metu iš viso susitelkę apie 4 tūkst. karių.

Šios pratybos Lietuvoje rengtos jau trečią kartą.

Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas penktadienį pasibaigusias tarptautines pratybas įvertino kaip itin sėkmingas. Anot jo, jose Lietuvos kariai turėjo puikias galimybes treniruotis bendrų veiksmų su sąjungininkų kariais.

Jose pirmą kartą dalyvavo ir tokio lygio pratyboms suformuotas Lietuvos kariuomenės rezervo karių batalionas.

Šioms pratyboms taip pat pirmą kartą į Lietuvą buvo atgabentos vokiečių kariuomenės reaktyvinės salvinės ugnies sistemos MARS II.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius