-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 23

Dalia Grybauskaitė teikia pataisas, kurios leis iš naujo įvertinti nusikaltimus Lietuvos žmonėms

Seimui ketvirtadienį pateikiamos Prezidentės Dalios Grybauskaitės iniciatyva parengtos Baudžiamojo kodekso pataisos, kuriomis siūloma peržiūrėti ir su tarptautinės teisės normomis suderinti nusikaltimų žmoniškumui ir karo nusikaltimų sampratą, išplėsti asmenų, kurie galės būti traukiami baudžiamojon atsakomybėn už šiuos nusikaltimus, ratą ir jų baudžiamosios atsakomybės ribas.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė
Prezidentė Dalia Grybauskaitė / Karolio Kavolėlio / BFL nuotr.

Prezidentės spaudos tarnybo pranešime spaudai teigiama, kad D.Grybauskaitės teigimu, nusikaltimus žmoniškumui ir karo nusikaltimus apibrėždama kitaip nei tarptautinė bendruomenė Lietuva negali adekvačiai įvertinti mūsų valstybės aneksavimo ir okupacijos laikotarpiu, taip pat – po šalies nepriklausomybės atkūrimo sovietinio režimo ir jam tarnavusių struktūrų narių padarytų nusikaltimų prieš Lietuvos žmones.

Generalinio prokuroro Dariaus Valio sudarytos darbo grupės, kurioje dirbo ir Vilniaus universiteto bei M. Romerio teisės universiteto tarptautinės teisės mokslininkai, parengtos pataisos sudarys galimybes įvertinti šiuos nusikaltimus pagal tarptautinės teisės reikalavimus.

BK pakeitimai turės išimtinę – grįžtamąją galią ir galės būti pritaikyti iki šio įstatymo įsigaliojimo įvykdytiems nusikaltimams, kuriems pagal tarptautinę teisę netaikomi jokie patraukimo baudžiamojon atsakomybėn senaties terminai. Tikimasi, kad pataisos pagreitins sudėtingų ir visuomenei ypač svarbių, tokių kaip Sausio 13-osios, Medininkų, prekybos žmonėmis ir kitų bylų tyrimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius