Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 07

Dalia Grybauskaitė: Valdovų rūmus reikia baigti, išeities neturime

Valdovų rūmų statybos turi būti užbaigtos, juolab kad Lietuvai būtų labai naudinga turėti reprezentacines patalpas per pirmininkavimą Europos Sąjungai 2013 metais, pirmadienį pareiškė prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Valdovų rūmai
Valdovų rūmai / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

„Manau, kad didelės išeities neturime. Rūmai pastatyti, liko vidaus darbai, kuriuos dabar užšaldyti būtų labai neprotinga. Ypač turint omenyje mūsų pirmininkavimą Europos Sąjungai 2013 metais“, – kalbėjo šalies vadovė.

Ji taip pat pažymėjo, kad tokias reprezentacines patalpas „tikrai apsimoka turėti“ lyginant, kokios yra patalpų, kaip antai „Litexpo“ parodų salių, nuomos kainos.

„Tikiu, kad Vyriausybė ras skaidrų ir greitą būdą, kaip išspręsti rūmų pabaigimo procesą“, – pabrėžė šalies vadovė.

Kaip jau buvo skelbta ankščiau, į Valdovų rūmų atkūrimą jau investuota 230 mln. litų, galutinė darbų kaina yra apie 367 mln. litų. Valdovų rūmų rangovo, Panevėžio statybos tresto (PST) skaičiavimu, pirmajam Valdovų rūmų etapui baigti reikia apie 32 mln. litų, tuo tarpu iš valstybės biudžeto šiais metais Valdovų rūmams statyti numatyta skirti 16 mln. litų.

Be to, šiuo metu Vyriausybė svarsto, kaip elgtis su nebaigtais statyti rūmais. Viešųjų pirkimų tarnyba tvirtina, kad Valdovų rūmų rangos sutartis su PST turi būti nutraukta. Tuo tarpu Valstybės kontrolė Vilniaus pilių direkcijai nurodė pakeisti rangos sutartį. Savo ruožtu PST vadovai tvirtina, kad nutraukus sutartį kreipsis į teismą.

Galimą lėšų švaistymą statant šį objektą tiria Generalinė prokuratūra. Tyrimas pradėtas susipažinus Valstybės kontrolės duomenimis, kad per dešimt metų nuo projektavimo ir statybų pradžios Valdovų rūmų projektas pabrango 250 mln. litų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius