-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 11 08

Dalios Grybauskaitės patarėja: jei kriminalinėje policijoje yra problemų, jas reikia principingai spręsti

Prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėja Solveiga Cirtautienė sako, kad jei kriminalinė policija iš tiesų turi ar turėjo problemų, jas reikia principingai spręsti.
Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė
Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Taip ji komentavo Policijos generalinio komisaro Sauliaus Skvernelio pirmadienio pareiškimą, kad įvykiai Drąsiaus Kedžio byloje atskleidė kriminalinės policijos ydas

Komentuoti tai plačiau vyriausioji šalies vadovės patarėja teisės klausimais atsisakė.

„Jeigu iš tikrųjų buvo arba yra problemų, jos turi būti principingai sprendžiamos, tačiau šiandien plačiau komentuoti situaciją, kai vyksta tyrimai, iš politikų pusės, ko gero, būtų neetiška, nekorektiška“, – interviu Žinių radijui antradienį sakė S.Cirtautienė.

S.Skvernelis pirmadienį apie kriminalinės policijos ydas užsiminė komentuodamas pranešimus, jog policija turėjo informacijos apie planuojamas žudynes.

„Pats tyrimas rodo, kad kriminalinėje policijoje yra problemų, apnuogino tas problemas, kurios ilgą laiką buvo neigiamos ir slepiamos“, – tuomet kalbėjo jis.

Prokuratūros teigimu, Policijos departamento pareigūnai galimai nesuteikė prokurorams visos turimos informacijos apie asmenis, galinčius duoti parodymus dėl Kauno teisėjo Jono Furmanavičiaus ir Violetos Naruševičienės nužudymo aplinkybių. Generalinė prokuratūra šeštadienį pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl Policijos departamento pareigūnų galimo piktnaudžiavimo ir tarnybos pareigų neatlikimo.

Vienas kriminalinės policijos pareigūnas yra apklaustas specialiuoju liudytoju. Įtarimai šiame ikiteisminiame tyrime kol kas niekam nėra pareikšti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius