Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 17

Dalis Anykščių ligoninės – apleista ir pavojinga

Dalis Anykščių ligoninės pastato – apleista ir nesaugoma. Savivaldybė negali jo nei parduoti, nei tinkamai apsaugoti. Tik „Panoramos“ žurnalistams susidomėjus, šalia pastato nutarta statyti įspėjamuosius ženklus, kad čia vaikščioti pavojinga.
Stop
Stop / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Anykščiai

Prieš daugiau nei porą dešimtmečių pradėta statyti ligoninė dabar vadinama sovietinės gigantomanijos pavyzdžiu. Tuomet užsimota plačiai – ligoninė su reabilitacijos centru, baseinais, pirtimis. Susigriebus, kad Anykščiams tokios didelės ligoninės nereikia, pastatas jau stovėjo.

Reikėtų, aišku, kad kažkas įsikurtų tuose pastatuose, nes tenka kartais ir neprašytus svečius išprašyti, kurie ten niokoja arba nori pasipelnyti iš metalų, – pasakoja  Anykščių ligoninės vyr. gydytojo pavaduotojas ūkiui Edvardas Šeženis.

Šiuo metu 11 tūkstančių kvadratinių metrų pastato dalis  – su sienomis, bet be durų, išdaužytais langais.

Apleistame ir nesaugomame  pastate bet kada gali įvykti nelaimė, išvogus metalines konstrukcijas, lubos paramstytos medinėmis atramomis.

Tame pačiame pastate veikiančios ligoninės atstovai vaiduoklio kaimynyste nesidžiaugia. 

„Reikėtų, aišku, kad kažkas įsikurtų tuose pastatuose, nes tenka kartais ir neprašytus svečius išprašyti, kurie ten niokoja arba nori pasipelnyti iš metalų“, – pasakoja  Anykščių ligoninės vyr. gydytojo pavaduotojas ūkiui Edvardas Šeženis.

Savivaldybė visaip bandė juo atsikratyti – prieš aštuonerius metus planuota įkelti biblioteką, bandyta parduoti. Verslininkai nusipirko mažą dalį, bet veiklai koją pakišo krizė. Dabar pastatas nesaugomas.

„Pastatas nemažas, reikėtų 10–15 tūkst. kasmet išmest į balą į tokį pastatą, nes jo yra tik griaučiai. Bet miesto centre buvusios ligoninės pastatą mes saugom, nes jis yra Turto fonde, skirtas pardavimui. Aš tikiuosi, kad jau yra nemažai juo besidominčių ir rimtų verslininkų“, – sako Anykščių rajono meras Sigutis Obelevičius.

Iš keturių nenaudojamų savivaldybei priklausančių pastatų saugomas tik vienas, per mėnesį tam išleidžiama apie tūkstantį litų.

Kad neįvyktų nelaimė, prie apleisto ligoninės pastato žadama pastatyti įspėjamuosius ženklus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius