Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 18

Dalis Jonavos „tvarkiečių“ perėjo į Darbo partiją – nepatenkinti partijos vadais

Keliasdešimt partijos „Tvarka ir teisingumas“ Jonavos skyriui priklausiusių narių nutarė pereiti į Darbo partiją. Savo žingsnį jie grindžia nepasitenkinimu partijos vadovais.
Lenkijoje per avariją sunkiai sužalotas Jonavos savivaldybės tarybos narys Arnoldas Linkevičius
Jonavo rajono savivaldybė / nuotr.

„Mūsų išėjimas brendo labai seniai, gal metus vyko apmąstymai, pasiryžimo laikas. (...) Netenkino mūsų vadų veikla. Pastarųjų metų įvykiai sukėlė abejonių ir dėl skaidrumo, ir dėl pačios politikos. Pradėjo skirtis mūsų požiūriai su aukščiausia vadovybe“, – pirmadienį BNS sakė buvusi Jonavos „tvarkiečių“ lyderė Rita Latviūnienė.

Konkretizuoti nesutarimų ji atsisakė.

Kaip skelbta, Specialiųjų tyrimų tarnyba atlieka ikiteisminį dėl viešųjų pirkimų „tvarkiečiams“ priskirtose Aplinkos ir Vidaus reikalų ministerijose. Pati partija įtariama prekyba poveikiu ir pinigų plovimu.

Sausio 12 dieną R.Latviūnienė su keliomis dešimtimis buvusių „tvarkiečių“ buvo priimti į Darbo partijos Jonavos skyrių. Pasak R.Latviūnienės, perėjimo procesas dar nebaigtas, esą išėjo didžioji dalis skyriaus.

Tuo metu laikinai „Tvarkos ir teisingumo“ skyriui vadovaujantis Juozas Jokimas BNS tvirtino, kad skyrių paliko apie pusę narių. Jis sakė nenorįs kalbėti apie buvusių bendražygių poelgį, tik patikino, kad skyriaus viduje konfliktų nebuvo.

„Kaip oras Lietuvoje keičiasi, taip ir politikoje. Visur banguoja. Kurioje partijoje nebanguoja?“ – svarstė J.Jokimas, paklaustas, ar didelės dalies partiečių pasitraukimas turės įtakos rinkimams.

Tuo metu partijos „Tvarka ir teisingumas“ atsakingasis sekretorius Almantas Petkus BNS pareiškė nežinąs, kad kas nors vyktų partijos Jonavos skyriuje. Anot jo, čia narių tik daugėja, o ne mažėja.

A.Petkaus ir J.Jokimo duomenimis, „tvarkiečių“ Jonavos skyriuje apie 100 narių.

Darbo partija Jonavos rajono savivaldybės taryboje turi du atstovas, „Tvarka ir teisingumas“ – vieną.

Seimo rinkimai vyks šių metų spalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius