Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 29

Dalis Kauno tarybos narių priešinasi naujos elektrinės statyboms

Dvidešimt Kauno tarybos narių siekia panaikinti šių metų liepos mėnesį priimtą sprendimą, kuriuo buvo patvirtintas sklypo, skirto bendrovių Kauno termofikacijos elektrinė (KTE), Kauno elektrinė ir „Litgrid“ elektrinės statyboms, detalusis planas, rašo naujienų portalas diena.lt.
2003 m. tuometinė Kauno valdžia KTE pardavė Rusijos koncernui „Gazprom“ ir sutartimi įsipareigojo iš elektrinės 15 metų pirkti ne mažiau kaip 80 proc. miestui reikalingos šilumos.
2003 m. tuometinė Kauno valdžia KTE pardavė Rusijos koncernui „Gazprom“ ir sutartimi įsipareigojo iš elektrinės 15 metų pirkti ne mažiau kaip 80 proc. miestui reikalingos šilumos. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno Taikos prospekte esančiame sklype KTE, Kauno elektrinė ir „Litgrid“ planuoja pradėti naujos elektrinės statybas, tačiau ne viename Kauno miesto savivaldybės tarybos posėdyje nepavyko patvirtinti detaliojo sklypo plano. Tam labiausiai priešinosi konservatoriai, nors dar praėjusią kadenciją vienu metu aktyviai rėmė šios elektrinės statybą.

Trečiadienį po darbo valandų likę savivaldybės tarnautojai rengė tarybos projektą, kurį ketvirtadienį bus bandoma įtraukti į tarybos darbotvarkę.

Jei savivaldybės tarybos sprendimui bus pritarta, beveik neabejojama, kad sklypo savininkai imsis teisinių priemonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius