-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 29

Dalyje Lietuvos vėtra vartė medžius ir sėmė rūsius (nuotraukos)

Antradienio popietę ir trečiadienį lietus, smarkus vėjas, perkūnija vartė medžius ir tvindė gatves, namų rūsius Kėdainių, Šiaulių, Zarasų, Akmenės, Joniškio rajonuose.
Liūtis Vilniuje
Liūtis Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Medis Vėtra

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, Šiaulių apskrityje ugniagesiams gelbėtojams teko vykti patraukti nuo važiuojamosios kelio dalies nuverstų medžių, nulaužtų šakų.

Vėtros nulaužtas medis buvo užtvėręs kelią Šiauliai–Užventis. Gruzdžių miestelyje ant važiuojamos kelio dalies buvo užvirtęs gandralizdis. Medžiai taip pat trukdė eismui Bubių, Kuršėnų seniūnijose. Meškuičių seniūnijoje, Tautinių kaime, nuo kelio reikėjo patraukti tris medžius.

Nuo kelio išversti medžiai valyti ir Akmenės rajone. Menčių kaime kilus audrai, vandens telkinyje apvirto guminė valtis su žvejais. Vienas žvejys išplaukė į krantą, kitas, kaip įtariama, paskendo.
Joniškio rajone, Ziniūnų kaime, vėtros išverstas medis buvo pakibęs ant elektros laidų.

Ugniagesiai gelbėtojai jį supjaustė ir patraukė į šalikelę. Nulaužtos šakos šiame rajone buvo užtvėrusios ir keletą kelių.

Nemažai žalos gamtos stichija padarė Kėdainių rajono gyventojams. Čia vėjas taip pat laužė ir vartė medžius, apgadino keletą pastatų, nutraukė elektros laidų ir sutrikdė vandens tiekimą. Nuo audros nukentėjo kapinaitės.

Kėdainių rajone, Vilainiuose, po stiprios liūties ugniagesiai gelbėtojai vyko pumpuoti vandens iš nuosavų gyvenamųjų namų rusių. Lietaus vanduo užliejo ir namų, esančių Kėdainiuose Šilo, Strazdelio, Saulėlydžio gatvėse, rūsius. Nuo vandens teko gelbėti vaikų darželio „Obelėlė“ patalpas.

Ugniagesių gelbėtojų pagalbos šalinant nuvirtusius medžius, pumpuojant vandenį iš namų taip pat reikėjo Druskininkų, Zarasų, Šilalės, Jurbarko rajonų ir Marijampolės savivaldybės gyventojams.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius