Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 02

Dalyje švietimo įstaigų prasideda neterminuotas streikas

Antradienį dalyje Lietuvos ugdymo įstaigų prasideda neterminuotas streikas.
Klasė
Klasė / 123FR nuotr.

Vienas iš antradienį prasidedančio streiko organizatorių, Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Andrius Navickas pirmadienį sakė, kad streikas apims 120 mokyklų ir darželių, tuo metu Švietimo ir mokslo ministerija, remdamasi iš savivaldybių gautais duomenimis, teigė, kad streikuoti ketina per 30 švietimo įstaigų.

Lietuvoje veikia per 1200 mokyklų, neskaičiuojant darželių.

Streikuotojai reikalauja didinti mokinio krepšelį, mažinti mokinių skaičių mokyklose, gerinti pedagogų socialines garantijas.

Streikuotojai reikalauja didinti mokinio krepšelį, mažinti mokinių skaičių mokyklose, gerinti pedagogų socialines garantijas.

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis neterminuotą streiką pradedančių pedagogų reikalavimus vadina nerealiais ir pažymi, kad streiko organizatorių veikla – įtartina.

D.Pavalkis taip pat pabrėžė, kad visuomenė klaidinama aiškinant neteisingą informaciją apie padėtį švietimo sistemoje.

„Sakyti, kad nėra tariamasi, niekas nedaroma, niekas nesišneka, kai biudžetas iš tikrųjų didėja, pats krepšelis didėja, aišku, ne taip, kaip nori – keliais šimtais litų, bet jis vis tiek didėja 70 litų, kai mes keliame mažiausiai uždirbantiems pedagogams algas maždaug 200 litų, tam yra numatyta 33 mln. litų, mes turime pinigų, numatytų išeitinėms kompensacijoms mokėti – arba į pensiją, arba iš darbo rinkos pasitraukiantiems mokytojams, tai irgi nueis mokytojams į algas – taigi, sakyti, kad visai niekas nevyksta, čia viskas blogai ir reikia todėl streikuoti, aš dėl to ir sakau, kad tai yra labai panašu į politikavimą“, – sakė ministras.

Jis pabrėžė, kad streikuojančių mokytojų reikalavimams išpildyti reikėtų 0,5 mlrd. litų, o juos rasti kitų metų biudžete yra „absoliutiškai nerealu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius