Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 24

Dalyje teismų stabdomas padidintų atlyginimų mokėjimas

Už spalį gavę didesnius atlyginimus kai kurių teismų darbuotojai lapkritį jų vėl sulauks mažesnių. Tai gresia dirbantiesiems apygardos teismuose.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Visi – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio ir Šiaulių – apygardos teismai BNS patvirtino, kad po Konstitucinio Teismo nutarimo dėl neproporcingai sumažintų valstybės tarnautojų bei teisėjų atlyginimų koeficientų bei priedų ir atitinkamų Seimo sprendimų juos atstatant, atlyginimai už spalį jų tarnautojams išmokėti padidinti.

Tačiau vienintelis Klaipėdos apygardos teismas nurodė turįs lėšų ir toliau mokėti didesnes algas.

„Klaipėdos apygardos teismas už spalį valstybės tarnautojams mokėjo pakeltus atlyginimus, priedai už kvalifikacines klases atstatyti. Lėšų atsiskaitymams su darbuotojais už lapkričio mėnesį pakaks“, – BNS nurodė uostamiesčio teismas.

Tuo metu kitiems apygardos teismams trūksta lėšų padidintam darbo užmokesčiui išmokėti.

„2013 metais Panevėžio apygardos teismui skirtų asignavimų darbo užmokesčiui nepakanka tam, kad būtų galima visiškai atsiskaityti su teismo darbuotojais, todėl lapkričio ir gruodžio mėnesiais atstatytas darbo užmokestis teismo darbuotojams nebus mokamas“, – BNS informavo Panevėžio apygardos teismas.

Atstatytų atlyginimų mokėjimas sustabdytas ir Šiaulių apygardos teisme.

Panevėžio, Vilniaus ir Kauno apygardos teismų teigimu, lėšų jų atlyginimų fonduose trūktų ir mokant nepadidintus atlyginimus.

Teisėjų tarybos pirmininkas Gintaras Kryževičius BNS yra aiškinęs, kad lėšų trūkumas atlyginimų fonde susidarė pirmiausia dėl to, kad 2012-uosius teismai baigė su įsiskolinimais.

Konstituciniam Teismui paskelbus, kad neproporcingas valstybės tarnautojų bei teisėjų atlyginimų koeficientų ir priedų sumažinimas prieštarauja Konstitucijai, nuo spalio padidintas darbo užmokestis daliai valstybės tarnautojų, tarp jų ir teisėjams. Pagal Vyriausybės nutarimą, nuo spalio 1-osios mokėti už atkurtus koeficientus ir priedus gali tik tos įstaigos, kurios turi vidinių rezervų tam. Neturinčiosioms lėšų siūloma su darbuotojais atsiskaityti iki kitų metų kovo.

Kaip jau anksčiau rašė BNS, daugumos ministerijų tarnautojai už spalio mėnesį taip pat gavo didesnius atlyginimus, tik Švietimo ir mokslo ministerijoje (ŠMM) darbuotojams atkuriamoji darbo užmokesčio dalis bus išmokėta vėliau.

Visos kitos ministerijos, Vyriausybės bei Seimo kanceliarijos teigia valstybės tarnautojams didesnius atlyginimus išmokėjusios jau už spalį. Jos taip pat tvirtina, kad turėtų užtekti pinigų didesniems atlyginimams ir už lapkričio mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius