Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 25

Dar sunkiau pasiekti Vilnių

Valstybės įmonė „Lietuvos geležinkeliai“ šią savaitę sumažino kelių reisų, tarp jų ir į sostinę, skaičių. Vilniaus priemiesčių gyventojai skundžiasi dėl to nebegalintys vėliau grįžti į namus, o geležinkeliečiai tikina dėl lėšų stygiaus nebegalintys išlaikyti visų reisų.
Taupydami lėšas, nuo šios savaitės „Lietuvos geležinkeliai“ sumažino kai kurių reisų skaičių.
Taupydami lėšas, nuo šios savaitės „Lietuvos geležinkeliai“ sumažino kai kurių reisų skaičių. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Lietuvos geležinkeliai“ (LG) paskelbė, kad nuo savaitės pradžios nebevažiuoja vienas traukinys maršrutu Vilnius-Šiauliai-Vilnius, kursavęs penktadieniais ir sekmadieniais. Taip pat nebekursuos vienas traukinys Vilnius-Ignalina-Vilnius. Bus apsieita ir be vieno reiso maršrute Kaunas1-Vilnius-Kaunas1, kursavusio kasdien.

Daugiausia gyventojų nepasitenkinimo sulaukė maršruto Vilnius-Rūdiškės vėlyvojo reiso atšaukimas. Lentvario gyventojai „15min“ skundėsi, kad ilgiau užtrukę Vilniuje, jie vakare nebegali traukiniu grįžti namo.

„Dirbantiems žmonėms tai yra smūgis, nes paskutinis traukinys iš Vilniaus į Lentvarį dabar vyksta 19.30 val.“, – sakė Edita Rusakova.

Tarp Vilniaus ir Lentvario traukiniais pernai keliavo 498,2 tūkst. keleivių, tarp Vilniaus ir Kenos – 136, 4 tūkst., tarp Vilniaus ir Rūdiškių – 70,6 tūkst., Vilniaus ir Trakų – 69 tūkst., Vilniaus ir Bezdonių - 63,4 tūkst., Vilniaus ir Valčiūnų – 27 tūkst. keleivių.

Be to, pasak jos, dar ketinama didinti ir taip pakilusią bilieto kainą.

Taupo pinigus

LG atstovai sako, kad kai kurių reisų atsisakyta stokojant pinigų.

„Valstybė šiemet smarkiai sumažino dotacijas. 2008-aisiais bendrovei buvo skirta 25,9 mln. Lt, šiemet – 5,45 mln. Lt. Dėl didelio lėšų sumažinimo neturime kitos išeities, kaip tik mažinti nuostolingų reisų skaičių ir didinti bilietų kainas“, – sakė bendrovės Keleivių vežimo direkcijos direktoriaus pavaduotojas komercijai Dalijus Žebrauskas.

„Atšaukėme tuos reisus, kuriais važiuoja mažiausiai žmonių. Manome, kad neverta vakarais siųsti pustuščio traukinio į Rūdiškes. Neatmetame galimybės, kad vėlyvasis maršrutas iki Lentvario, bet tikrai ne iki Rūdiškių, bus atnaujintas. Ten siųstume mažą traukinį“, – sakė LG generalinio direktoriaus pavaduotojas ir Keleivių vežimo direkcijos direktorius Raimondas Burkovskis.

Pasak jo, jau kuriamas naujas metinis traukinių tvarkaraštis, kuris bus paskelbtas gegužę.

Nori branginti bilietus

Bendrovė jau ėmėsi ir bilietų kainų didinimo.

„Praėjusią savaitę Kainų komisijai pateikėme naujas, mūsų siūlomas bilietų kainas. Jei komisija jas patvirtins, visi traukinių bilietai pabrangtų apie 10 proc.“, – sakė LG generalinio direktoriaus pavaduotojas ir Keleivių vežimo direkcijos direktorius Raimondas Burkovskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius