Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 18

Dar vienas galimas kandidatas į sveikatos apsaugos ministrus – A.Čapliko patarėjas M.Marcinkevičius

Į sveikatos apsaugos ministrus gali pretenduoti ir dabartinis pasitraukiančio ministro Algio Čapliko patarėjas liberalcentristas Martynas Marcinkevičius, sako Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) vadovas Gintautas Babravičius.
Sveikatos apsaugos ministerija
Sveikatos apsaugos ministerija / Dainiaus Labučio/„Scanpix" nuotr.

„M.Marcinkevičius – iš tiesų galimas kandidatas. Jis yra partinio sveikatos komiteto pirmininkas, rengė mūsų programos sveikatos apsaugos dalį“, – vardijo LiCS pirmininkas. Tačiau partijos vadovybė, pasak jo, galimus pretendentus pradės svarstyti ketvirtadienį.

37 metų gydytojas psichiatras M.Marcinkevičius į sveikatos apsaugos ministrus pretendavo ir 2008-ųjų lapkritį, kai buvo formuojama koalicinė Vyriausybė. Tačiau tuomet pasirinktas A.Čaplikas, rašo „Lietuvos žinios“.

M.Marcinkevičius pastaruoju metu visą darbo dieną patarinėja ministrui, o ankstyvą rytą ir vakare vadovauja Vilniaus psichikos sveikatos centrui.

Premjeras trečiadienį patikino, kad atsistatydinus A.Čaplikui SAM vadovo kėdė ir toliau priklausys liberalcentristams. Dėl naujo ministro esą bus kalbamasi su šia partija ir jos frakcija.

Kaip skelbta žiniasklaidoje, LiCS gali pasiūlyti ir kitą kandidatą – Raimondą Šukį, kuris Gedimino Kirkilo vadovaujamoje Vyriausybėje dirbo vidaus reikalų ministru. Trečiadienį R.Šukio kabinete lankėsi premjeras Andrius Kubilius.

Sveikatos apsaugos ministras A.Čaplikas atsistatydinimo pareiškimą Vyriausybės vadovui įteikė vasario 10 dieną. Ministras suabejojo, ar turi didžiausios koalicijos partnerės – Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos – palaikymą.

Pagal keturių partijų susitarimą Sveikatos apsaugos ministerijos vadovą deleguoja Liberalų ir centro sąjunga. Ministrus Lietuvoje skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius