Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 02 20

Darbą pradeda du krašto apsaugos viceministrai: G.Jeglinskas ir E.Kerza

Nuo vasario  pirmadienio darbą Krašto apsaugos ministerijoje pradėjo du viceministrai – Giedrimas Jeglinskas ir Edvinas Kerza. Jie kuruos krašto apsaugos sistemos pirkimų ir įsigijimų bei kibernetinio saugumo, hibridinio atsparumo, biudžeto formavimo ir vykdymo  sritis.
Krašto apsaugos ministerija
Krašto apsaugos ministerija / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pirmadienį viceministro pareigas pradėjęs eiti G.Jeglinskas – buvęs banko „Citigroup“ korporacinės bankininkystės vice prezidentas. Jis kuruos krašto apsaugos sistemos pirkimų ir įsigijimų sritį. Pastaruoju metu dirbęs Varšuvoje, prieš tai G.Jeglinskas dirbo „Citigroup“ kapitalo rinkų ir korporacinių finansų specialistu Sidnėjuje, Singapūre ir Tokijuje.

Jis taip pat yra buvęs Lietuvos kariuomenės karininkas, tarnavo būrio vado pareigose Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotajame pėstininkų batalione Rukloje, žvalgybos karininku Antrajame operatyvinių tarnybų departamente prie Krašto apsaugos ministerijos.

G.Jeglinskas yra baigęs karo akademiją West Pointe, Jungtinėse Amerikos Valstijose, kur įgijo politikos mokslų bakalauro laipsnį. Jis taip pat turi nacionalinio saugumo studijų magistro laipsnį, kurį jam suteikė Georgetown universitetas Vašingtone bei verslo administravimo magistrą, įgytą Kolumbijos verslo mokykloje Niujorke.

„Augant gynybos biudžetui turime užtikrinti, kad krašto apsaugai skirtos lėšos būtų investuojamos skaidriai ir efektyviai. Tikiu, kad mano patirtis kariuomenėje ir tarptautinėje bankininkystėje padės transformuoti dabartinę Lietuvos krašto apsaugos pirkimų sistemą į atvirą ir atskaitingą struktūrą, kuri sustiprins ilgalaikį šalies saugumą“, – pranešime cituojamas G.Jeglinskas.

Nuo antradienio prie ministro R.Karoblio komandos prisijungs Edvinas Kerza, kuravęs svarbiausių informacinių sistemų projektų valdymą Užsienio reikalų ministerijoje ir Lietuvos nuolatinėje atstovybėje Europos Sąjungoje. E.Kerza Krašto apsaugos ministerijoje bus atsakingas už kibernetinio saugumo, hibridinio atsparumo, biudžeto formavimo ir vykdymo klausimus.

„Savo uždaviniais laikau efektyvesnį kibernetinį, hibridinį ir informacinį saugumą, – sako E.Kerza. – Hibridinėms atakoms intensyvėjant, privalome operatyviai spręsti mūsų atsparumo didinimo klausimus ir stiprinti saugą valstybėje užtikrinančius pajėgumus bei gebėjimus“.

E.Kerza yra įgijęs statistikos magistro ir inžinerinės informatikos bakalauro laipsnį Vilniaus Gedimino technikos universitete.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius