Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 03 24

Darbdaviai tikisi greito Darbo kodekso priėmimo Seime

Darbdavių atstovai norėtų, kad naujasis Darbo kodeksas Seime būtų patvirtintas balandį, nes tai leistų verslui iki liepos pradžios prisitaikyti prie naujų darbo santykių. Darbdaviai taip pat tikisi, kad parlamentarai nekeis Trišalėje taryboje sutartų nuostatų.
Flashmobas už naują Darbo kodeksą
Flashmobas už naują Darbo kodeksą / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Esame girdėję daug pažadų, kad tai, kas sutarta Trišalėje taryboje, nebus keičiama svarstymuose Seime. Mes labai tikimės, kad Seimo nariai ir valstybės vadovai laikysis duoto žodžio bei galėsime ramiai laukti liepos 1 dienos. Tas, kas sutarta, turi būti patvirtinta“, – spaudos konferencijoje penktadienį sakė Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus.

Anot jo, darbdaviai tikisi, jog Seime naujasis Darbo kodeksas bus patvirtintas balandį.

„Man ne kartą teko kalbėtis asmeniškai su Sauliumi Skverneliu ir Seimo nariais. Jie kaip politikai mano, kad jų darbas yra Trišalės tarybos susitarimus paversti įstatymu. Tai buvo pažadai, kuriuos girdėjau asmeniškai iš aukščiausių politikų. Tie dalykai, dėl kurių nesutarta, jie liks nenagrinėti ir galbūt bus išnagrinėti ateityje Trišalėje taryboje“, – teigė V.Sutkus.

Tuo metu Lietuvos darbdavių konfederacijos generalinis direktorius Danukas Arlauskas žurnalistams kalbėjo, kad darbdaviai nėra visiškai užtikrinti, kad Seimo nariai laikysis pažadų nekeisti Trišalės tarybos sutarimo.

„Mes tikimės, kad iki liepos 1 turėsime naują Darbo kodeksą. Mes norime konstatuoti, kad šitas kodeksas mums labai svarbus, kad nekiltų įtampa šalyje ir kad užsienio investuotojai nenusigręžtų nuo Lietuvos. Mes šiandien nežinome, ar Seimas patvirtins sutartas kodekso nuostatas ir kaip bus elgiamasi su tomis nuostatomis, dėl kurių buvo nesutarta“, – sakė D.Arlauskas.

Darbuotojų, darbdavių ir Vyriausybės atstovai Trišalėje taryboje praėjusią savaitę baigė diskusijas dėl didžiausius ginčus kėlusių naujojo kodekso nuostatų, nors ne dėl visų jų pasiekti sutarimai. Sutarimo nerasta dėl streikų organizavimo, lokautų paskelbimo, darbuotojų atstovų papildomų garantijų, terminuotų darbo sutarčių, dėl darbo grafikų, kolektyvinės sutarties ir interesų konfliktų.

Susitarus dėl didžiosios dalies ginčytinų klausimų, pakeitimų projektas bus teikiamas Seimui. Praėjusių metų pabaigoje Seimas pusmečiui atidėjo socialinio modelio, kurio viena pagrindinių dalių yra naujas Darbo kodeksas, galiojimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius