Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2014 07 10 /12:17

„Darbiečių“ kandidatai į žemės ūkio ministrus – su KGB šleifu ir alkoholio tvaiku

Vienas iš šešių Darbo partijos kandidatų į žemės ūkio ministrus Seimo narys Ričardas Sargūnas buvo įrašytas į KGB rezervo sąrašus, teigia Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras.
Ričardas Sargūnas
Ričardas Sargūnas / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.
„R.Sargūnas buvo Anykščių rajono KGB rezervinės sudėties sąrašuose“, – BNS ketvirtadienį sakė Genocido ir rezistencijos tyrimo departamento vyriausioji specialistė Kristina Burinskaitė.

R.Sargūnas BNS sakė į KGB rezervą buvęs įrašytas dėl tarnybos Sovietinėje armijoje. Parlamentaras tvirtino tai sužinojęs tik baigiantis rinkimų į Seimą kampanijai.

„Aš buvau Sovietinės armijos specialių dalinių karininkas 1983-85 metais, ten buvo pusiau drausmės batalionas. Tai tas laipsnis ir liko“, – BNS sakė R.Sargūnas.

„Aš buvau Sovietinės armijos specialių dalinių karininkas 1983-85 metais, ten buvo pusiau drausmės batalionas. Tai tas laipsnis ir liko“, – BNS sakė R.Sargūnas.

Anot jo, baigiantis Seimo rinkimų kampanijai pradėjo kalbėti, kad kažkas yra. Bet iki to laiko nežinojau ir jokios informacijos neturėjau. Kai tapau Seimo nariu, nuėjau pasidomėti į Genocido aukų tyrimo centrą, kodėl aš ten rašytas. Aš paprašiau, kad man parodytų dokumentus, ten yra karinė kortelė, kur aš armijoj tarnavau“, – sakė R.Sargūnas.

Kalbėdamas apie savo galimybes tapti žemės ūkio ministru jis sakė manantis, jog yra už jį stipresnių kandidatų, o klausiamas, ar sutiktų tapti ministru, tvirtino, jog viskas paaiškės šeštadienį per tarybos posėdį.

R.Sargūnas yra vienas iš šešių kandidatų, kuriuos trečiadienį patvirtino Darbo partijos prezidiumas. Į ministro postą „darbiečiai“ taip pat svarsto siūlyti Seimo narius Virginiją Baltraitienę, Vydą Gedvilą, Artūrą Paulauską, Švenčionių rajono savivaldybės merą Vytautą Vigelį ir Alytaus rajono administracijos direktorių Aurimą Truncę.

Partijos taryba šeštadienį ketina apsispręsti dėl vieno iš jų..

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vytautas Vigelis
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vytautas Vigelis

R.Sargūnas yra vienas iš šešių kandidatų, kuriuos trečiadienį patvirtino Darbo partijos prezidiumas.

V.Vigeliui 2012 metų lapkritį buvo pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo. Tyrimas buvo pradėtas, įtariant dokumentų klastojimą dėl mero kelionės į Prancūziją, per kurią meras dėl neblaivumo buvo išlaipintas iš lėktuvo Varšuvoje.

2013 metų gegužę ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas, nesurinkus duomenų, pagrindžiančių, kad buvo padaryta nusikalstama veika, BNS ketvirtadienį sakė Specialiųjų tyrimų tarnybos atstovas spaudai Ruslanas Golubovas.

Žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna apie atsistatydinimą pranešė trečiadienį. Neseniai prezidentės Dalios Grybauskaitės kritikos sulaukęs ministras savo apsisprendimą motyvavo šeimyninėmis aplinkybėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius