Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 24

„Darbietė“ reikalauja Nacionalinio kraujo centro vadovo atsistatydinimo

Trečiadienį Seimo Sveikatos reikalų komiteto posėdyje Darbo partijos frakcijos narė Dangutė Mikutienė iškėlė klausimą dėl VŠĮ Nacionalinio kraujo centro vadovo Vytenio Kalibato tinkamumo eiti savo pareigas.
Seimo narė Dangutė Mikutienė
Seimo narė Dangutė Mikutienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Parlamentarė įsitikinusi, kad Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) turi išsamiai išnagrinėti situaciją, susidariusią Nacionaliniame kraujo centre, teigiama pranešime spaudai.

„SAM turi įvertinti FNTT ir STT atliekamus tyrimus bei viešai paskelbtą Valstybės kontrolės ataskaitą. Abejonių dėl VŠĮ Nacionalinio Kraujo centro vadovo kompetencijos kelia vien tai, kad keletą metų ši įstaiga dirba nuostolingai. Pagal finansines ataskaitas 2005 m. centro nuostoliai siekė 900 tūkst. Lt, 2006 m. – 472 tūkst. Lt, 2007 m. – 520 tūkst. Lt, 2008 m. – apie 400 tūkst. Lt“,– sako D.Mikutienė.

„SAM turi visą teisę spręsti dėl VŠĮ Nacionalinio kraujo centro direktoriaus tinkamumo eiti savo pareigas, nes ši įstaiga yra pavaldi ministerijai. „Įvertinant susidariusią situaciją, kai visuomenėje yra sukelta daug abejonių dėl skaidrios kraujo sistemos veikimo, kai pacientai turi rūpintis donorais, kad galėtų užsitikrinti reikalingą kraują, manau, ministras turėtų priimti labai griežtus sprendimus dėl V.Kalibato tinkamumo eiti savo pareigas“, – teigia „darbietė“.

Seimo narė teigia gaunanti sunerimusių žmonių skambučių, ligoninių raštų dėl skandalingos minėto kraujo centro veiklos bei atidžiai analizuojanti pasirodančius straipsnius spaudoje.

„Turėtume suvokti, kad visų žmonių pareiga yra skatinti neatlygintiną donorystę ir padėti tiems, kuriems reikia kraujo, tačiau neskaidri pareigūnų veikla kelia daug abejonių. Sveikinu pirmuosius sveikatos apsaugos ministro sprendimus ir raginu jį imtis labai griežtų priemonių dėl kraujo centro veiklos skaidrumo ir efektyvumo. Reikalinga ne tik kuo skubiau įsteigti kraujo donorų registrą, bet ir išsklaidyti nerimą visuomenėje, kad atliekantys šventą misiją – duodantys kraujo – žmonės galėtų būti tikri, kad padeda kitiems žmonės, gelbsti jų gyvybes ir jų kraujas bus panaudotas tinkamai“, – teigia D.Mikutienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius