Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 29

Darbo biržoje – permainų nuotaikos

Vietoj 46 teritorinių darbo biržų artimiausiu metu liks dešimt; padaugės darbuotojų, tiesiogiai dirbančių su darbo ieškančiais asmenimis; šie darbuotojai bus atsakingi ne tik už bedarbių registravimą, bet ir už pagalbą padedant susirasti darbą. Šią darbo biržos struktūrinės pertvarkos viziją pirmadienį žurnalistams išdėstė socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas.
Donatas Jankauskas
Donatas Jankauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pasak jo, „konkrečiam bedarbiui konkrečiame miestelyje“ ši pertvarka įtakos turės tik tiek, kad jam nebereikės laukti tokiose ilgose eilėse kaip dabar. „Jūs eisite ten, kur ir ėjote iki šiol. Jeigu miestelyje yra teritorinės darbo biržos padalinys, jis ir liks. Tik jis neliks atskiras juridinis vienetas, atsakančiu tik už savo siaurus rezultatus savo miestelyje. Mūsų tikslas – įvertinti skirtumus regionuose ir tuo pačiu, kad kiekvienam regionui būtų galimybė žymiai lanksčiau, atsižvelgiant į  laikotarpį, organizuoti darbo biržos veiklą“, – sakė ministras.

Pasak jo, įgyvendinus šią pertvarką vietoj 46 teritorinių darbo biržų direktorių vadovų liks dešimt, kurie bus atsakingi už viso regiono darbo biržos tinklo darbo organizavimą. Skaičiuojama, kad darbo neteks apie 13 proc. iš 1 430 darbo biržos sistemoje dirbančių žmonių. „Bet vėlgi kalbame apie tai, kad žymiai didesnis skaičius žmonių, šiandien biržoje dirbančių kitokį darbą – administravimo, skaičiavimo ir pan.,  – tiesiogiai dirbs su atėjusiais registruotis bedarbiais“, – aiškino D.Jankauskas.

Jo teigimu, dabar vidutiniškai 55 proc. darbo biržų darbuotojų tiesiogiai dirba su bedarbiais. Įgyvendinus pertvarką, šis procentas turėtų padidėti iki 93 proc.

„Yra labai gerų praktinių pavyzdžių pasaulyje, kai bedarbis labai aiškiai susiejamas su konkrečiu darbo biržos darbuotoju ir priklausomai nuo jo situacijos – ar jis turi darbo įgūdžių, ar turi reikiamą kvalifikaciją, kokio darbo ieško ir ar tikrai ieško darbo, – darbo biržos darbuotojas atsakingas už šio žmogaus galutinį įdarbinimą ir netgi jo sėkmę darbe“, – sakė ministras.

Tačiau D.Jankauskas taip pat atkreipė dėmesį, kad „šiuo laikotarpiu“ užsibrėžti tikslai nėra „trumpalaikiai uždaviniai“.

Darbo biržos sistemos struktūrinė pertvarka planuojama įvykdyti iki šių metų rugsėjo 30 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius