Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 18

Darbo grupė išvadoms dėl LEO LT siūlo patikrinti akcininkų įnešto turto vertę

Pirmadienį Darbo grupė, vadovaujama energetikos ministro Arvydo Sekmoko Ministrui Pirmininkui Andriui Kubiliui pateikė išvadas dėl LEO LT veiklos tęstinumo teisinio ir ekonominio pagrįstumo.
„Leo LT“
„Leo LT“ / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 LEO LT

Siekdama priimti racionaliausią sprendimą dėl LEO LT tolesnės veiklos perspektyvų, darbo grupė prašo pratęsti jos veiklą trims mėnesiams, kurių metu būtų iš naujo įvertinta, ar steigiant įmonę pagrįstai nustatyta LEO LT akcijų vertė. Darbo grupė įsipareigojo iki birželio 10 dienos pateikti įstatymų dėl atominės elektrinės bei valstybės turto valdymo pakeitimų projektus ir siūlo juos Vyriausybei kuo skubiau teikti Seimui, nelaukiant konkrečių sprendimų dėl LEO LT likimo., praneša Vyriausybės spaudos tarnyba.

„Vienas iš galimų LEO LT likimo variantų – galimos valstybės ir akcininkų skyrybos, tačiau vienašališkas sutarties nutraukimas valstybei gali labai brangiai kainuoti ir atnešti nepelnytą naudą dabartiniams akcininkams. Vienas iš būdų to išvengti – patikrinti, ar akcininkų įneštas turtas tiksliai buvo įvertintas“, – sakė Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius. Be to, pasak Premjero, svarbu atidžiai įvertinti ir viso šalies energetikos sektoriaus sandarą bei perspektyvas, kad jos atitiktų Europos Sąjungos reikalavimus.

Pasak energetikos ministro ir darbo grupės vadovo A. Sekmoko, šiuo metu yra svarbiausia nesudaryti prielaidų dabartiniams akcininkams arbitražo keliu išsireikalauti steigimo sutartyje numatytų didelių kompensacijų. Taip pat svarbu, kad sprendimai dėl šios įmonės likimo atitiktų Europos Sąjungos energetikos teisės aktų „trečiojo paketo“ reikalavimus, kurie įtvirtina gamybos ir tiekimo atskyrimą, perdavimo ir skirstymo monopolijų reguliavimą bei elektros energijos pardavimo atskyrimą.

Darbo grupę išvadoms dėl LEO LT Premjeras sudarė balandžio 30 dieną. Jos nariai – energetikos ministras Arvydas Sekmokas, užsienio reikalų viceministras Šarūnas Adomavičius, energetikos viceministras Romas Švedas, teisingumo viceministras Tomas Vaitkevičius, Finansų ministerijos sekretorius Aloyzas Vitkauskas, ūkio viceministras Rimantas Žylius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius