Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 20

Darbo grupė, vertinusi padėtį Lietuvos karo akademijoje, nustatė, kad nestatutinių santykių akademijoje nėra

Gruodžio 20 d. Krašto apsaugos ministerijoje spaudos konferencijos metu buvo pristatytos darbo grupės, vertinusios padėtį Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje (LKA), išvados. Remiantis atlikta analize, nustatyta, kad nestatutinių santykių Lietuvos karo akademijoje nėra.
Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos kariūnai
Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos kariūnai / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Su išvadomis supažindino darbo grupės vadovas Krašto apsaugos ministerijos pajėgumų ir ginkluotės generalinis direktorius brigados generolas Almantas Leika. Spaudos konferencijoje taip pat dalyvavo kunigas Ričardas Domeika, Lietuvos karo akademijos kariūnų atstovas kariūnas Šarūnas Jampolcevas.

Analizuodami padėtį Karo akademijoje darbo grupės nariai anonimiškai apklausė apie 80 proc. kariūnų, susitiko su akademijos vadovybe, instruktoriais, kariūnų atstovais, išanalizavo LKA veiklą reglamentuojančius dokumentus. Aiškinantis padėtį, itin aktyviai buvo sureaguota į darbo grupės raginimą krašto apsaugos sistemos kariams ir darbuotojams susisiekti ir pareikšti, taip pat ir anonimiškai, nuomonę, pasidalyti informacija apie esamą padėtį Lietuvos karo akademijoje, pateikti siūlymus, kaip tobulinti akademijos veiklą.

Darbo grupė taip pat siūlo tobulinti atrankos į Lietuvos karo akademiją, lyderio ugdymo, jungtinių studijų programos įgyvendinimą, kariūnų tarnybos organizavimą. Visi kandidatai į Karo akademiją turėtų išlaikyti profesinio tinkamumo testus, kuriais vertinamos kandidatų lyderio savybės. Pagal dabar galiojančias priėmimo į Karo akademiją taisykles, aviacijos kryptį pasirinkę kariūnai, studijuojantys akademijoje pagal jungtinę mokymo programą su VGTU, šių testų nelaiko. Taip pat yra siūloma taikyti tęstinę kariūnų atranką dėl jų tinkamumo tolesnėms studijoms visą ketverių studijų laikotarpį.

Darbo grupė taip pat siūlo tobulinti kariūnų lyderystės programą ir gerinti į Karo akademiją skiriamų karininkų ir instruktorių atranką.

Darbo grupė įvertinti padėtį Lietuvos karo akademijoje ir pateikti Krašto apsaugos ministerijos vadovybei išvadas bei siūlymus buvo sudaryta lapkričio 14 d. krašto apsaugos ministrės įsakymu. Darbo grupės veikloje taip pat dalyvavo kiti kariškiai, kariūnų, visuomenės atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius