Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 05

Darbo partija nevykdys prezidentės užgaidų – švietimo ir mokslo ministru siūlys vieną žmogų

Dar praėjusią savaitę Darbo partijos garbės pirmininkas Viktoras Uspaskichas tvirtino, kad prezidentei Daliai Grybauskaitei bus pateiktos mažiausiai trys kandidatų į švietimo ir mokslo ministrus pavardės. Tačiau dabar „darbiečiai“ jau nusiteikę vėl atkišti spyglius. Laikinasis partijos pirmininkas Valentinas Bukauskas tvirtina, kad antradienį vakare partija pasirinks vienintelį kandidatą.
Valentinas Bukauskas ir Vytautas Gapšys
Vytautas Gabšys (dešnėje) / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Viską nuspręs prezidiumas ir patį geriausią kandidatą ar kandidatę su nepriekaištinga reputacija pateiksime premjerui, kad jis galėtų dekretą įteikti prezidentei pasirašyti“, – teigė V.Bukauskas.

Jis neatskleidė, iš kiek kandidatų rinksis partijos taryba, bet pažymėjo, kad būsimo švietimo ir mokslo ministro ieškoma tik tarp partijos narių.

Premjeras Algirdas Butkevičius taip pat patvirtino, kad prezidentei teiks tik vieno kandidato pavardę. Tiesa, prieš tai premjeras ketina pats prakošti būsimą ministrą po Specialiųjų tyrimų tarnybos filtrą.

„Viešai nebus rytoj ryte dar paskelbta ta pavardė, nes aš suformuluosiu paklausimą STT ir gavęs atsakymą keliausiu pas prezidentę“, – teigė A.Butkevičius.

Iki šiol viešai buvo minima tik viena pavardė – Darbo partijos atstovo, Seimo vicepirmininko Vydo Gedvilo.

Anksčiau prezidentė teigė laukianti bent trijų kandidatų į švietimo ir mokslo ministrus pavardžių, kad galėtų pasirinkti. Ji neatmetė, kad rinktis gali ilgai – kad ir pusmetį.

Be to, prezidentė yra iš esmės neigiamai įvertinusi Darbo partijos sprendimą atšauti iš švietimo ir mokslo ministro pareigų Dainių Pavalkį. Nepaisant to, dekretą dėl jo atleidimo savo noru D.Grybauskaitė pasirašė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius