-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 09

Darbo partija okupuoja žemės ūkį: šiltą postą gavo ir V.Vonžutaitės vyras S.Fedotovas

Žemės ūkio ministerijos skelbtą Valstybinės augalininkystės tarnybos (VAT) vadovo konkursą laimėjo „darbietės“ Vitalijos Vonžutaitės vyras Sergejus Fedotovas, portalą delfi.lt cituoja BNS. Tai jau ne pirmas su Darbo partija glaudžiai susijęs veikėjas, kuriam pavyko užimti šiltą valdišką postą.
Sergejus Fedotovas (kairėje) ir Vladimiras Romanovas Škotijoje
Sergejus Fedotovas (kairėje) ir Vladimiras Romanovas Škotijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Buvo V.Romanovo patikėtinis Škotijoje

Konkurso atrankos komisijos vadovė, žemės ūkio viceministrė „darbietė“ Živilė Pinskuvienė tvirtina nežinojusi konkurso laimėtojo giminystės ryšių. Beje, Ž.Pinskuvienė darbą Žemės ūkio ministerijoje gavo po to, kai jai nepavyko įsidarbinti kitose ministerijose.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Vitalija Vonžutaitė
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Vitalija Vonžutaitė

Kaip portalui delfi.lt patvirtino Ž.Pinskuvienė, S.Fedotovas konkurse pasirodė labai gerai. Ji tvirtino nežinojusi, kad konkurso laimėtojas – V.Vonžutaitės vyras. Viceministrė sakė, kad anksčiau atkritę konkurso dalyviai neatitiko reikalavimų, vienas jų neatvyko.

S.Fedotovas iki šiol su žemės ūkiu neturėjo nieko bendro. Jis daug metų buvo vienas artimiausių į Rusiją pabėgusio bankrutavusio Ūkio banko savininko Vladimiro Romanovo žmonių. Jis buvo vienas bankrutuojančios Ūkio banko investicinės grupės (ŪBIG) vadovų. Pastaraisiais metais S.Fedotovui buvo patikėta valdyti V.Romanovo įsigytą Škotijos futbolo klubą „Hearts“, kuris taip pat yra atsidūręs ant bankroto ribos.

Pastaraisiais metais S.Fedotovui buvo patikėta valdyti V.Romanovo įsigytą Škotijos futbolo klubą „Hearts“, kuris taip pat yra atsidūręs ant bankroto ribos.

Darbo suranda visiems

15min.lt jau rašė, kad „darbiečio“ Vigilijaus Juknos vadovaujama Žemės ūkio ministerija bei jai pavaldžios įstaigos ir tarnybos tapo tikrai su Darbo partija siejamų veikėjų prieglauda.

Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros valdybos pirmininku V.Juknos įsakymu neseniai buvo paskirtas žemės ūkio viceministras Rytis Šatkauskas, kuris aktyviai dalyvavo kuriant Darbo partiją, o pernai minėtas 500 tūkst. litų kyšio skandale.

Aurimo Šrubėno nuotr./Vigilijus Jukna
Aurimo Šrubėno nuotr./Vigilijus Jukna

Dar praėjusių metų liepos pabaigoje agentūros generaline direktore paskirta Rasita Kraujelytė-Noreikienė. Buvęs žemės ūkio ministras, parlamentaras Kazimieras Starkevičius tuo metu teigė, jog R.Kraujelytei-Noreikienei sparčiai karjeros laiptais kilti padėjo artimi ryšiai su Darbo partija.

Naujoji vadovė agentūros Bendrųjų reikalų skyriaus specialistu be konkurso įdarbino Darbo partijos narį Žilviną Putramentą.

Jis buvo vienas pirmųjų sulaikytųjų Nacionalinės kredito unijos bankroto byloje. Ž.Putramentas ėjo šios unijos valdybos nario pareigas. Dabartinis Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūra specialistas kartu su kitais unijos vadovais įtariami iššvaistę apie 24 mln. litų turto.

Ž.Putramentas dalyvavo praėjusiuose Seimo rinkimuose ir buvo įrašytas Darbo partijos sąraše. Šios partijos lyderis Viktoras Uspaskichas taip pat siejamas su stambia paskola, paimta iš Nacionalinės kredito unijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius