Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2014 07 09 /20:07

Darbo partija turi šešis kandidatus į žemės ūkio ministro postą

Darbo partijos prezidiumas į atsistatydinusio žemės ūkio ministro Vigilijaus Juknos postą siūlo šešis kandidatus.
Žemės ūkio ministerijos pastatas Vilniuje
Žemės ūkio ministerijos pastatas Vilniuje / Dainiaus Labučio/„Scanpix“ nuotr.

Trečiadienį Vilniuje posėdžiavęs Darbo partijos prezidiumas patvirtino kandidatų sąrašą, kuriame yra Virginija Baltraitienė, Vydas Gedvilas, Artūras Paulauskas, Vytautas Vigelis, Ričardas Sargūnas ir Aurimas Truncė. Iš šio sąrašo Darbo partijos taryba šeštadienį pasirinks vieną kandidatą.

„Darbo partijos prezidiumas apsisprendė ir partijos tarybai, kuri šeštadienį vyks Varniuose, siūlyti šešis kandidatus. Taryba šeštadienį turės apsispręsti dėl vieno kandidato“, – žurnalistams sakė Darbo partijos pirmininkė Loreta Graužinienė.

Taryba šeštadienį turės apsispręsti dėl vieno kandidato, – žurnalistams sakė Darbo partijos pirmininkė Loreta Graužinienė.

Tarp Darbo partijos kandidatų keturi yra Seimo nariai: V.Baltraitrienė, V.Gedvilas, A.Paulauskas, R.Sargūnas. V.Vigelis yra Švenčionių rajono savivaldybės meras, o A.Truncė – Alytaus rajono „darbiečių“ lyderis, Alytaus rajono administracijos direktorius.

V.Jukna apie atsistatydinimą dėl šeimyninių aplinkybių pranešė trečiadienį. L.Graužinienė teigė, kad partijos vadovybė žino apie V.Juknos atsistatydinimo priežastis, tačiau jos asmeniškos ir nebus komentuojamos plačiau.

L.Graužinienė patvirtino, jog Darbo partijos prezidiumas galimų žemės ūkio viceministrų klausimo nesvarstė.

„Mes nesvarstėme to klausimo. Patvirtintas ministras pats rinksis savo komandą ir teiks viceministrų kandidatūras“, – sakė ji.

Viena iš kandidačių į žemės ūkio ministrus, parlamentarė Virginija Baltraitienė teigė, kad kol kas tik sutiko būti įvardinta kandidatų sąraše.

„Galutinis sprendimas bus priimtas šeštadienį“, – tvirtino V.Baltraitienė.

Praėjusią savaitę V.Jukna pareiškė, kad svarstytų apie atsistatydinimą, jeigu išgirstų konkrečių priekaištų dėl neskaidrios veiklos, tačiau jų iš šalies prezidentės jis esą neišgirdo. Po susitikimo Dalia Grybauskaitė teigė, kad dėl Žemės ūkio ministerijos veiklos neskaidrumo kyla daugiausia problemų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius