Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 05

Darbo partija užsispyrė: arba minimali alga kitąmet didės, arba biudžeto nebus

Seimo pirmininkė, Darbo partijos vadovė Loreta Graužinienė teigia, kad kol valdančioji koalicija nesutars, kada ir kiek kitąmet didinti minimalią mėnesinę algą (MMA), kitų metų biudžeto projektas Seimo svarstymui nebus pateiktas.
Loreta Graužinienė
Loreta Graužinienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Trečiadienį valdančiųjų partijų atstovai Seimo pirmininkės kabinete kalbėjosi apie kitų metų biudžetą.

Anot L.Graužinienės, valdantieji galutinai nesusitarė, kaip kitais metais mažinti socialinę atskirtį ir žemės ūkio problemas – Finansų ministerijos buvo paprašyta atlikti tam tikrus skaičiavimus.

Prie gražaus pastato žmogus su ištiesta ranka labai negražiai atrodys.

„Kalba eina apie mažiausiais pajamas gaunančius žmones, biudžetinį sektorių – pavyzdžiui, medikų, kultūros darbuotojų algas. Mes laikomės pozicijos, kad privalome įvykdyti tai, ką pažadėjome. Dėl MMA nėra galutinio sprendimo, vis dar atliekami skaičiavimai, nes dabartiniame biudžeto projekte, kurį svarsto komitetai, skaičių nėra“, – kalbėjo Darbo partijos pirmininkė.

Ji pridūrė, kad norint vieniems pridėti, reikia rasti, iš ko atimti: „Tai reiškia, kad bus peržiūrimos ministerijų programos, gal yra nereikalingų. Bus peržiūrima investicinė programa, reiks pažiūrėti, ar turime viską renovuoti. Prie gražaus pastato žmogus su ištiesta ranka labai negražiai atrodys“.

L.Graužinienė yra įsitikinusi, kad reikia grįžti prie valdymo išlaidų mažinimo.

„Tvarkos ir teisingumo“ lyderis Rolandas Paksas teigė palaikantis idėją kelti mažiausiai uždirbančių biudžetininkų algas ir MMA. „Partija pasiūlė sudaryti darbo grupę, kad apskritai sutvarkytume mūsų sistemoje šią sistemą, kad ne tik būtų grąžintos nusavintos pensijos, bet ir keliama MMA“, – kalbėjo jis.

Finansų ministras, socialdemokratas Rimantas Šadžius anksčiau yra sakęs, kad kitąmet MMA didinti neplanuojama, nes tam nėra lėšų.

Darbo partija norėtų, kad algos mažiausiai gaunantiems biudžetininkams augtų nuo sausio, o MMA – nuo liepos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius