Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 20

Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas laikinai grįžta prie jos vairo

Darbo partijos įkūrėjas europarlamentaras Viktoras Uspaskichas laikinai grįžta prie jos vairo, iš šio posto po savivaldos rinkimų atsistatydinus Seimo pirmininkei Loretai Graužinienei.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

V.Uspaskichui partijos vadovo pareigas eiti iki šaukiamo suvažiavimo birželio 6 dieną pavedė penktadienį Kėdainiuose posėdžiavusi Darbo partijos taryba.

„Partijos taryba pavedė iki suvažiavimo eiti partijos pirmininko pareigas. Mes sutarėme, kad Valentinas Bukauskas kaip partijos pirmininko pirmasis pavaduotojas spręs juridinius klausimus, popierius ir visa kita, o aš vadovauju visais politiniais klausimais“, – po posėdžio žurnalistams sakė V.Uspaskichas.

Mes sutarėme, kad Valentinas Bukauskas kaip partijos pirmininko pirmasis pavaduotojas spręs juridinius klausimus, popierius ir visa kita, o aš vadovauju visais politiniais klausimais, – po posėdžio žurnalistams sakė V.Uspaskichas.

Tačiau jis tvirtino nekandidatuosiantis partijos vadovo rinkimuose birželį.

L.Graužinienė šią savaitę paskelbė atsistatydinanti iš partijos pirmininkės pareigų „prisiimdama asmeninę atsakomybę už savivaldos rinkimų rezultatus“. Penktadienį į Darbo partijos tarybos posėdį ji neatvyko, nors planavo.

Dėl kokių priežasčių neatvyko L.Graužinienė, sakė nežinantys nei V.Uspaskichas, nei kiti įtakingi „darbiečiai“. Jos tarnybinis telefonas išjungtas.

Per vietos valdžios rinkimus už Darbo partiją Lietuvoje balsavo 10 proc. rinkėjų, juos aplenkė socialdemokratai, konservatoriai ir liberalai.

„Darbiečiai“ gavo 148 tarybos narių mandatus, tačiau neturės nė vieno atstovo Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos savivaldybėse. Partija laimėjo tris merų postus iš 60.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius