Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 04 /19:11

Darbo partija į kompromisus nesileidžia: ministrėmis siūlomos Loreta Graužinienė ir Virginija Baltraitienė

Antradienio vakarą skubiai sušauktame Darbo partijos prezidiumo posėdyje nuspręsta nesileisti į kompromisus ir, nepaisant prezidentės nesutikimo, į ministrų postus kelti Loretos Graužinienės ir Virginijos Baltraitienės kandidatūras.
Algirdas Butkevičius ir Viktoras Uspaskichas
Prezidiumo posėdis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Po posėdžio Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas pareiškė, kad jo vadovaujama partija pozicijos nekeis.

„Tikrai nėra paslaptis, Lietuvoje visokių yra kalbų, sklandų ir viso kito dėl kandidatų. Darbo partijos prezidiumas patvirtino tuos pačius kandidatus, kurie buvo. Sąrašas nesikeičia. Mes galvojome gal prezidiumas dar ką pasiūlys, bet jis pritarė tiems patiems kandidatams“, – teigė V.Uspaskichas. 

Paklaustas, kodėl partija nesileidžia į kompromisus ir nepasiūlo kitų kandidatų, V.Uspaskichas pripažino, kad apie tai buvo mąstoma, tačiau apsispręsta kitaip.

„Deja, prezidiumas nėjo į jokius kompromisus. (...) Mes manome, kad jie kompetentingi užimti ministrų postus. Tikrai suvaldyti bet kokią situaciją. Tai šiandien eilinį kartą patvirtino prezidiumas. Tiek“, – kalbėjo Darbo partijos pirmininkas.

Sąrašą įteiks rytoj

Darbo partijos prezidiumo posėdyje dalyvavo ir Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas, paskirtasis premjeras Algirdas Butkevičius. Jis teigė norėjęs išgirsti galutinį „darbiečių“ politinį sprendimą.

„Aš norėjau iš jų išgirsti galutinį politinį sprendimą, ką jie norėtų matyti Vyriausybės kabinete ir ką jie norėtų, kad aš siūlyčiau. Aš manau, parinkti patys kompetentingiausi žmonės, kurie yra nusipelnę būti Vyriausybėje“, – kalbėjo A.Butkevičius.

Klausiamas, ar tikisi, kad prezidentė patvirtins naujai surastą Darbo partijos kandidatą į kultūros ministrus ir kandidates į švietimo ir mokslo bei socialinės apsaugos ir darbo ministrus, A.Butkevičius prašė dar palaukti.

„Šiandien tikrai neatsakysiu, ar tiko, ar netiko. Su prezidente vyksta pokalbiai, vyksta susitikimai ir įvairios mintys išsakomos tiek iš vienos, tiek iš kitos pusės. Vyksta normalus darbas. Aš tikiuosi, kad sąrašas bus patvirtintas“, – teigė A.Butkevičius.

Paskirtasis premjeras pabrėžė nenorintis mesti jokių iššūkių prezidentei, tačiau besitikintis, kad pavyks rasti sutarimą.

„Mes norime baigti diskutuoti tema dėl Vyriausybės formavimo ir imtis darbų“, – pabrėžė jis.

Paskirtasis premjeras prezidentei galutinį kandidatų į ministrų kabinetą sąrašą sako įteiksiantis trečiadienį.

Prezidentei neįtiko

Darbo partijos prezidiumo posėdis buvo skubiai sušauktas po to, kai socialdemokratų vadovui A.Butkevičiui neoficialiai buvo pranešta, jog prezidentei nepriimtina L.Graužinienės kandidatūra į socialinės apsaugos ir darbo ministrus, V.Baltraitienės – į švietimo ir mokslo ministrus.

A.Butkevičius anksčiau antradienį pripažino, kad galima kalbėti apie dvi prezidentei neįtikusias kandidatūras, tačiau po Darbo partijos prezidiumo posėdžio pareiškė, kad „taip aiškiai (kad šios dvi kandidatūros netinka – red. past.) nebuvo pasakyta“.

„Tai buvo pasakyta, kad vyktų derybos“, – pridūrė jis.

Formuojant valdančiąją koaliciją Darbo partijai teko keturios ministerijos: Socialinės apsaugos ir darbo, Švietimo ir mokslo, Žemės ūkio bei Kultūros.

Žemės ūkio ministru partija pasiūlė Vigilijų Jukną, į kultūros ministro postą, neoficialiais duomenimis, siūloma Kęstučio Daukšio kandidatūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius