-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 07 07

Darbo partijos sąskrydyje muštynes sukėlė ne „darbiečiai“

Muštynes prie Lūksto ežero Telšių rajone vykusiame Darbo partijos sąskrydyje sukėlė ne „darbiečiai“, 15min.lt pranešė Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis. Anot jo, viename epizode Darbo partijos nariai yra nukentėję, o kito konflikto dalyviai partijai kol kas išvis nežinomi.
Darbo partijos sąskrydyje
Darbo partijos sąskrydyje / Darbo partijos nuotr.

Telšių policijos komisariato nusikaltimų tyrimo skyriaus tyrėjas Vytautas Palikas 15min.lt tvirtino, kad abu ikiteisminiai tyrimai, pradėti dėl viešosios tvarkos pažeidimų Darbo partijos sąskrydyje, tebevyksta. Juos apsunkina tai, kad visi incidentų dalyviai yra ne telšiškiai.

„Du ikiteisminiai tyrimai tebevykdomi. Visi dalyviai ne vietiniai, tai truputį užtruks. Pradėti tyrimai dėl viešosios tvarkos pažeidimų. Vienas iš nukentėjusiųjų kreipėsi į medikus, jam nustatyti nežymūs sužalojimai. O kiti, kiek man žinoma, į medikus nesikreipė arba tik pažymas pristatys vėliau“, – teigė V.Palikas.

Jei sužinosime, kad iniciatoriai buvo partiniai, tai aš manau, kad tokie žmonės neturėtų būti partijos nariai, – sako V.Mazuronis.

Policijos duomenimis, apie birželio 27 dieną apie 23.30 val. penki jaunuoliai iš chuliganiškų paskatų sumušė 20 metų pilietį, gyvenantį Jurbarko rajone, bei 51 metų kaunietį.

Tuo pačiu metu iš matymo pažįstamas asmuo sumušė 62 metų vyrą, gyvenantį Šiaulių rajone.

„Darbiečiai“ gavo į kaulus

Tuo tarpu Darbo partija apie konfliktus išsiaiškino šiek tiek daugiau. Pasak V.Mazuronio, viename konflikte Darbo partijos nariai yra nukentėjusieji.

„Man pasakė, kad „darbiečiai“ viename epizode yra nukentėję, vyksta tyrimas ir aiškinamasi su konfliktą pradėjusiais asmenimis dėl susitaikymo. Užpuolikai tame konflikte – ne Darbo partijos nariai“, – sakė V.Mazuronis.

Tuo tarpu kitas epizodas kur kas mįslingesnis. Darbo partijai iki šiol nepavyko nustatyti, kokie asmenys įsivėlė į muštynes, todėl iki šiol neaišku, ar jie partiniai, ar ne.

„Kaip aš suprantu, šiuo atveju dar nė nėra nustatyta, kas tie mušeikos. Mūsų samdyta apsaugos firma bandė tai aiškintis, bet jai nepavyko. Ikiteisminis tyrimas vyksta, bet mes iki šiol nežinome, kas tie žmonės. Policija mums to nesako. Tik sužinoję, kas jie, galėsime išsiaiškinti, ar jie partiniai, ar ne“, – teigė V.Mazuronis.

Jis dar kartą pakartojo, kad policijai pabaigus tyrimą ir nustačius, kad konfliktą sukėlė kuris nors Darbo partijos narys, jam bus taikomos griežčiausios nuobaudos.

„Kol kas duomenų, kad mušėsi Darbo partijos nariai, neturiu, bet, kai bus galutiniai policijos tyrimo duomenys, tada mus galbūt informuos. Jei sužinosime, kad iniciatoriai buvo partiniai, tai aš manau, kad tokie žmonės neturėtų būti partijos nariai. Žinoma, juos svarstys Etikos komisija, bet aš asmeniškai manau, kad tokiu atveju jie neturėtų likti partijoje“, – teigė V.Mazuronis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius