-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 05

Darius Valys: baudžiamasis procesas turi būti operatyvus ir racionalus

Penktadienį, gruodžio 2 dieną, Generalinėje prokuratūroje vykusiame Kolegijos posėdyje apsvarstyti siūlymai dėl Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso ir Lietuvos Respublikos baudžiamojo proceso kodekso nuostatų pakeitimo, papildymo ir panaikinimo.
Darius Valys kelių policijoje
Darius Valys kelių policijoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Posėdyje prokurorai sprendė, kaip sumažinti ikiteisminio tyrimo biurokratizmą, sustiprinant operatyvumo, proporcingumo, ekonomiškumo principų taikymą ir galiojimą baudžiamajame procese.

„Prokuratūroje vyksta reikšmingiausi pokyčiai per visą nepriklausomybės laikotarpį: siekiant prokurorų didesnės atsakomybės ir atskaitingumo, spartesnio ir kokybiškesnio ikiteisminio tyrimo, kuriama ilgalaikė prokuratūros strategija, keičiama prokuratūros struktūra, mažinama vadovaujančių pareigybių, prokurorų veikla specializuota. Svarbi permaina – ir baudžiamojo proceso supaprastinimas. Pavyzdžiui, netoleruotinos dabar galiojančios įstatymo nuostatos, kad klausimas, ar apklausti liudytojus, sprendžiamas tik jiems atvykus į teismą. Jau ikiteisminio tyrimo metu turi būti sprendžiama, ar liudytojai kviestini į teismo posėdį, – taip bus parodyta pagarba žmogui, negaišinamas jo laikas ir nešvaistomos valstybės lėšos“, – permainų būtinumą pagrindė generalinis prokuroras Darius Valys.

Pasiūlymus baudžiamajam procesui tobulinti teikė Generalinio prokuroro sudarytos darbo grupės ir teritorinių prokuratūrų prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius