Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 27

Darius Valys siūlo keisti prokurorų darbo apmokėjimą

Generalinis prokuroras Darius Valys siūlo panaikinti prokurorų kvalifikacinius rangus, tačiau didinti algas, penktadienį rašo „Lietuvos rytas“.
Darius Valys
Darius Valys / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Dėl kvalifikacinių rangų dalijimo D.Valys pernai buvo atsidūręs valstybės kontrolierių akiratyje. Tačiau, kaip pažymi dienraštis, ir po kontrolierių kritikos D.Valys nenustojo jų žarstyti. Antai planuojama, kad artėjančios Nepriklausomybės atkūrimo dienos ir kovo 30-ąją minimos prokurorų profesinės šventės proga aukštesnius kvalifikacinius rangus turėtų gauti dar apie šimtą prokurorų.

Jei siūlomi pakeitimai būtų įgyvendinti, valstybei tai papildomai atsieitų daugiau kaip 3,3 mln. eurų per metus.

D.Valys tuo pat metu planavo ir naują prokurorų darbo apmokėjimo tvarką, pagal kurią gauti kvalifikaciniai rangai nebeturėtų jokios įtakos jų uždarbiui. Vietoj suteikiamų rangų siūloma gerokai padidinti prokurorų pareiginės algos koeficientus. Projekte numatyta, kad, pavyzdžiui, generalinio prokuroro pareiginės algos koeficientas turėtų padidėti nuo 16,7 iki 21,7 bazinės išmokos dydžio, jo pavaduotojo – nuo 15,2 iki 20,6 (1 išmoka -130,5 euro).

Jei siūlomi pakeitimai būtų įgyvendinti, valstybei tai papildomai atsieitų daugiau kaip 3,3 mln. eurų per metus.

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas socialdemokratas Julius Sabatauskas sako, kad D.Valys reformas turėjo daryti anksčiau.

„Tai reikėjo daryti iš karto, o ne kadencijos pabaigoje. Dabar generalinis prokuroras tarsi nori pataisyti savo reputaciją, bet vargu ar tai jam pavyks. Jau šiek tiek per vėlu tai daryti“, – sakė parlamentaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius