Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 12

„Darom“ organizatoriai aiškina, kad dalį potencialių akcijos dalyvių šiemet atbaidė erkės ir lietus

„Darom 2013“ vadovas Karolis Sargūnas sako, kad kai kurių miestų vietose aplinkos tvarkytojai šiemet neturėjo ką veikti. Anot jo, po kasmetinių akcijų „Darom“ šalies miestuose šiukšlių sumažėjo iki tokio kiekio, kad toliau savo jėgomis čia pajėgios tvarkytis vien komunalinės tarnybos.
Akcijos akimirka
Akcijos akimirka / Aliaus Koroliovo nuotr.

„Toliau bus galima imtis gražinimo iniciatyvos – lauko suoliukų, gėlynų. „Darom“ tai ne tik šiukšlių rinkimas“, – BNS sekmadienį sakė K.Sargūnas.

Talkos miškuose, regioniniuose parkuose prasidėjo pirmadienį ir baigėsi šeštadienį. Penktadienį gautais duomenimis, per savaitę aplinkos švarinimo akcijoje dalyvavo apie 100 tūkst. gyventojų. Dar skaičiuojami kitų dienų duomenys, todėl tikslus dalyvių ir surinktų atliekų skaičius paaiškės pirmadienį.

Pernai akcijoje „Darom“ dalyvavo 210 tūkst. žmonių. Jie surinko 1,5 tūkst. tonų atliekų. Tikimasi, kad šiemet dalyvių skaičius bus panašus arba šiek tiek didesnis.

Savanoriai šeštadienį tvarkė miškus, regioninius parkus. K.Sargūnas sakė, kad sulaukta daug iniciatyvų miškų tvarkymui – ypatingai didelį dėmesį parodė verslo grupės, aktyvios bendruomenės ir mokyklos. „Šeštadienį kai kur lijo. Be to, miškuose yra erkių pavojus, todėl tai turėjo įtakos aktyvumui“, – BNS sakė akcijos organizatorius.

Jam koordinatoriai pranešė, kad tvarkymo metu Lietuvos miškai labiausiai užteršti maisto ir gėrimų pakuotėmis. Taip pat daug rasta statybinių atliekų, padangų, stambiagabaričių atliekų.

Ši aplinkos švarinimo akcija „Darom 2013“ šalyje jau buvo šeštoji. Prie akcijos prisijungė aukščiausi šalies vadovai. Prezidentė Dalia Grybauskaitė Burbiškio dvare atidarė Tulpių žydėjimo šventę, dvaro parke pasodino ąžuoliuką.

Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas kartu su parlamentarais ir Seimo kanceliarijos darbuotojais Kaišiadorių rajone pasodino Europos mišką, skirtą Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai metams pažymėti.

Šeštadienį talkoje taip pat dalyvavo kai kurie ministrai, Seimo nariai, valstybės tarnautojai. Aplinkos ministerijos darbuotojai tvarkė Verkių girininkijos miškus.

Idėja suorganizuoti švarinimo akciją kilo grupei Estijos gyventojų. 2008 metais ji įvyko ir Estijoje, ir Lietuvoje. Nuo to laiko „Darom“ Lietuvoje vyksta kasmet.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius