Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 10

Daug metų tylinčius radijo taškus priminė netikėtos sąskaitos

15 litų – tokios sumos sąskaitą už daugiau kaip 10 metų nenaudojamą radijo tašką šią savaitę gavo daugelis A.Baranausko gatvės 5-ojo namo gyventojų.
Tokias naujas sąskaitas už radijo taškus gavo visi sutarčių anksčiau nenutraukę laidinio radijo vartotojai.
Tokias naujas sąskaitas už radijo taškus gavo visi sutarčių anksčiau nenutraukę laidinio radijo vartotojai. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Radijas Mokesčiai

Pabandę išsiaiškinti, kodėl turi mokėti už tylintį radiją, kauniečiai sužinojo, jog tai jų pačių kaltė: reikėjo anksčiau nutraukti sutartis su laidinio radijo paslaugas teikiančia įstaiga.

„Kiek žinau, tėvų bute radijo taško nėra daugiau nei 10 metų. Be to, mama sakė, kad laidinio radijo tinklas daugiabutyje seniai nutrauktas. Todėl jie manė, kad taip pat buvo atjungta ivisa radijo taškų sistema“, – pasakojo vienos A.Baranausko gatvės 5-ojo namo gyventojos sūnus Erikas.

Jo žiniomis, tėvai iki šiol nebuvo gavę nė vienos sąskaitos, kurioje būtų buvęs nurodytas mokestis už radijo tašką. Todėl atėjusi 15 Lt sąskaita juos nustebino. Paskambinę į laidinio radijo paslaugas teikiančią viešąją įstaigą „Teleradijo kompanija Hansa“ kauniečiai sulaukė paaiškinimo. Paaiškėjo, jog tokias sąskaitas gavo visi gyventojai, anksčiau nenutraukę sutarčių su šios paslaugos tiekėjais.

Sutartys, jeigu jų žmogus nenutraukė, buvo pratęstos savaime. Todėl mokėti net už nenaudojamą radijo tašką reikia.

„Pastebėjus, kad mano tėvai niekada jokių sutarčių, kuriose minimas radijo taškas, nepasirašė, man pasakė, kad jos buvo pratęstos savaime. Atseit sovietiniais laikais butų ūkis buvo sudaręs sutartis už visus gyventojus“, – pasakojo kaunietis. Įstaigos darbuotojos taip pat aiškino, kad norėdami nutraukti sutartį dėl laidinio radijo ryšio į radijo taškus tiekimo kauniečiai turės apmokėti ne tik atsiųstą sąskaitą, bet ir už techniko iškvietimą. Tai esą kainuos taip pat 15 Lt. „Man tai panašu į reketą. Kadaise radijo taškus žmonėms įvedė, paskui sutartis be jų žinios pratęsė, o dabar reikalauja mokėti už tylintį radiją“, – piktinosi pašnekovas.

Nauja tvarka padeda išvengti „sukčių“?

Viešosios įstaigos „Teleradijo kompanija Hansa“ Klientų aptarnavimo skyriaus vadybininkė Birutė tvirtino, jog kauniečiai ir anksčiau mokėjo už radijo tašką. „Mėnesinis mokestis buvo 3 Lt. Jį gyventojai mokėdavo įrašydami atskiroje eilutėje mokesčių knygelėje. Tačiau pastebėjome, kad daugelis piktybiškai vengė mokėti. Buvo ir tokių, kurie užklijuodavo radijo taško lizdą ir apsimesdavo, kad neturi jo. Todėl nuo šių metų sausio įvesta nauja tvarka: dabar konkrečiam butui ateina atskira sąskaita už radijo tašką“, – pasakojo viešosios įstaigos atstovė. Ji negalėjo atsakyti į klausimą, kodėl apie pasikeitimus gyventojai nebuvo įspėti. Ši informacija „aplenkė“ ir masines informavimo priemones.

Pasipiktinusius ir savo skambučiais įstaigą „Teleradijo kompanija Hansa“ atakuojančius žmones darbuotojai ramino siūlydami tiesiog atsisakyti paslaugos. „Procedūra paprasta: ne Vilniuje gyvenantiems žmonėms tereikia parašyti prašymą (jo forma laisva, tačiau būtina nurodyti tikslų savo adresą), taip pat pervesti 15 Lt mokestį už meistro paslaugas ir gautą kvitą su prašymu atsiųsti į „Teleradijo kompaniją Hansa“. Sutartu laiku atvykęs technikas panaikins radijo taško prieigą“, – sakė Klientų aptarnavimo skyriaus darbuotoja. Atsiuntus prašymą iki 15-os einamojo mėnesio dienos, už naują mėnesį „radijo taško“ mokestis nebebus skaičiuojamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius