Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 24

Daugiabučių renovacijos startas vis atidedamas

Valdančiųjų giriamas daugiabučių namų renovacijos projektas stringa – ministrai, anksčiau kalbėję, kad gyventojai paraiškas renovacijai galės teikti jau nuo liepos, dabar šneka apie rugsėjo mėnesį.
Daugiabutis namas
Daugiabutis namas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Po penktadienio rytą sušaukto darbo grupės dėl daugiabučių namų renovavimo pasitarimo aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas tikino, kad pasiruošimas šiai programai vyksta gerai, Seime priimti beveik visi reikalingi teisės aktai.

Esą po renovacijos gyventojai už komunalines paslaugas ir paskolos aptarnavimą per mėnesį mokės keliasdešimt litų mažiau nei dabar moka tik už komunalines paslaugas.Pati programa turėtų prasidėti rugsėjo pirmąją, iki to laiko jau bus paruoštos galutinės taisyklės, o gyventojams aiškinama apie namų renovavimo naudą ir svarbą.

„Suprantu, kad esant dabartinei situacijai, kai kyla PVM, o atlyginimai mažėja, žmonės taps atsargesni. Bet iš esmės šitas produktas tikrai yra patrauklus“, – optimistiškai kalbėjo G.Kazlauskas. Pasak jo, žmonėms reikia išaiškinti, kad namų renovavimas papildomos finansinės naštos neužkraus, jie galės pradėti ne nuo viso namo apšildymo, o renovuoti dalimis, imdami mažesnes paskolas.

Šildymas kainuos mažiau

Pagal šią programą bus apšiltintas renovuojamų būstų stogas ir sienos, pakeistos laiptinės durys, izoliuotas šildymo sistemos vamzdynas, pakeisti langai, įrengti balansiniai ventiliai. Planuojama, kad valstybė finansuos 15 proc. reikiamos sumos, o kitos lėšos bus gaunamos kaip paskola  20 metų su 3 proc. fiksuotomis palūkanomis.

Paskolą galės imti daugiabučio gyventojų bendrija arba žmonės, susijungę į jungtinę veiklą, arba būsto savininkai, įgalioję administruojančią įmonę. Imant paskolą jokio užstato nereikės. Esą atlikus renovaciją gyventojai už komunalines paslaugas ir paskolos aptarnavimą per mėnesį mokės keliasdešimt litų mažiau nei dabar moka tik už komunalines paslaugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius