Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 10

Daugiau kaip 1100 neįgaliųjų planuojama pasiūlyti individualius profesinės reabilitacijos planus

Nuo liepos startuoja projektas, skirtas negalią turinčių žmonių užimtumui skatinti. 27 mln. litų vertės projekto metu ketinama daugiau kaip 1100 neįgaliųjų bus sudaryti individualius profesinės reabilitacijos planus.
Neįgalieji.
Neįgalieji. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Neįgalumas

Pagal šį projektą, neįgalieji galės dalyvauti profesinės reabilitacijos programose, įgyti naujų ir tobulinti turimus darbinius įgūdžius. Tai padidins šių žmonių galimybes konkuruoti darbo rinkoje, padės lengviau susirasti darbą, atitinkantį jų sveikatos būklę, teigia Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Projekte bus įvertinti neįgaliųjų profesiniai gebėjimai, suteiktos profesinio orientavimo ir konsultavimo paslaugos, atkuriami arba išugdomi profesiniai gebėjimai ir teikiama pagalba įsidarbinant. Taip pat projekto dalyviams bus teikiamos maitinimo ir apgyvendinimo paslaugos, kompensuojamos kelionės išlaidos iki paslaugas teikiančios įstaigos.  

Projekto metu keturiasdešimt vienos teritorinės darbo biržos darbuotojai kartu su negalią turinčiais žmonėmis sudarys individualų profesinės reabilitacijos planą, nukreips juos į profesinės reabilitacijos paslaugas teikiančias įstaigas. Lietuvos darbo biržos teritoriniai skyriai taip pat stebės, ar kokybiškai yra teikiamos profesinės reabilitacijos programoje numatytos paslaugos, prižiūrės, kaip žmonės dalyvauja šiose programose.

Projekte numatyta, kad profesinės reabilitacijos paslaugų teikimas bus finansuojamas tiems neįgaliesiems, kuriems Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnyboje buvo nustatyta, kad žmogui tokios paslaugos yra būtinos.

Projektą „Parama neįgaliesiems“ parengė ir įgyvendins Lietuvos darbo birža. Tikimasi, kad šiame projekte dalyvaus daugiau kaip 1100 negalią turinčių žmonių.
Preliminari jo vertė – iki 27,4 mln. litų, iš kurių 19,7 mln. litų yra Europos socialinio fondo lėšos.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius