-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 12

Daugiau kaip pusė tamsiu paros metu žūstančiųjų keliuose – pėstieji

Susisiekimo ministerija atkreipia dėmesį, kad daugiau kaip pusė tamsiu paros metu žūstančių eismo dalyvių yra pėstieji, ir ragina gyventojus nepamiršti nešioti atšvaitus.
Spalvingi atšvaitai
Spalvingi atšvaitai / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Atšvaitas

„Statistikos duomenys rodo, kad žmonės jau tampa atsargesni keliuose tamsiu paros metu. Šiemet sausio–spalio mėnesiais, palyginti su atitinkamu praėjusių metų laikotarpiu, žuvusiųjų eismo įvykiuose tamsiu paros metu sumažėjo 42 proc. Tačiau neabejoju, kad dar daugiau gyvybių būtų pavykę išsaugoti, jei tamsoje pėstieji nešiotų atšvaitus“, – sakė susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

Šiais metais per 10 mėnesių eismo įvykiuose tamsiu paros metu žuvo 79 žmonės, iš jų daugiau kaip pusė – 42 buvo pėstieji. Vien spalio mėnesį žuvo 15 pėsčiųjų, iš kurių 9 žuvo tamsiu metu. Eismas tamsoje pavojingas ir dviratininkams: iš 20 šiemet žuvusių dviratininkų ketvirtadalis žuvo tamsiu paros metu.

Susisiekimo ministras ragina gyventojus tamsiu paros metu nešioti atšvaitus bei šviesą atspindinčias liemenes ir ypač pasirūpinti, kad vaikai į gatvę ar kelią išeitų saugūs.

„Vaikų netekčių skaičius šiemet sumažėjo ypatingai – beveik 58 proc., dėl savo pačių neatsargumo keliuose žuvo 70 proc. mažiau vaikų. Nors pasiekta didelė pažanga, mūsų tikslas – apsaugoti visas gyvybes“, – sakė ministras.

Bendras žuvusiųjų skaičius, palyginti su praėjusiais metais, šiemet sausio–spalio mėnesiais sumažėjo beveik 20 proc. (2009 m. – 304, 2010 m. – 245). Eismo įvykių užregistruota apie 4 proc. mažiau, sužeista apie 1 proc. mažiau žmonių (2009 m. – 3652, 2010 m. – 3618).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius