Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 16

Daugiausia užsienio lietuvių renginių – Lenkijoje

Užsienyje gyvenantys lietuviai šiemet švęs įvairias tradicines šventes, organizuos meno renginius ir rinksis į suvažiavimus. Tokiems projektams šiemet nuspręsta skirti Lietuvos paramą.
Koncerto akimirka
Koncerto akimirka / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Temos: 1 Emigrantai

Daugiausiai finansuota Lenkijoje planuojamų projektų - septynios organizacijos gavo paramą iš viso 14 projektų. Tarp jų – klėtelės–muziejaus priežiūra lakūnų Stepono Dariaus ir Stasio Girėno žūties vietoje, šventės Punske ir Seinuose, Lietuvos istorijai ir kalbai skirti konkursai. Parama ugdyti vaikų ir jaunimo tautinei savimonei skirta Punsko S.Dariaus ir S.Girėno mokyklai ir gimnazijai Punske.

Airijoje planuojama rengti Joninių šventę ir Kaziuko mugę, taip pat – tradicinį tarptautinį poezijos pavasarį, kuriam skirta 1,9 tūkst. eurų.

Didžiausią paramą – 5 tūkst. eurų – planuojama skirti Pasaulio lietuvių bendruomenės XV Seimui

Didžiausią paramą – 5 tūkst. eurų – planuojama skirti Pasaulio lietuvių bendruomenės (PLB) XV Seimui. 4 tūkst. eurų sulauks užsienio lituanistinių mokyklų ir bendruomenių stovykla–sąskrydis „Draugystės tiltas 2015“. Kasmet vis kitoje šalyje nuo 2005 metų organizuojamas renginys šiemet vyks Norvegijoje. Jame laukiama apie 200 dalyvių ir svečių.

Po 2 tūkst. eurų nuspręsta skirti šventiniam minėjimui–koncertui, kuriuo bus minimas jubiliejinis PLB Seimas, taip pat – Europos lietuvių jaunimo sąjungų suvažiavimui ir leidiniui „Pasaulio lietuvis“.

Parama pasieks ir Urugvajaus, Turkijos bei Islandijos lietuvius. Urugvajuje parama skiriama kultūrinei veiklai, Turkijoje bus minima Lietuvos valstybingumo diena, o Islandijos lietuviai už gautas lėšas plėtos bendradarbiavimą su Danijoje gyvenančiais tautiečiais.

JAV lietuvių bendruomenė gavo paramą Aistės Smilgevičiūtės ir grupės „Skylė“ koncertams JAV.

Iš viso 67 projektams paskirta 53,5 tūkst. eurų.

Vasario 6 dieną posėdžiavusią Užsienio lietuvių organizacijų projektų atrankos komisiją sudaro Užsienio reikalų, Švietimo ir mokslo, Kultūros ministerijų ir Pasaulio lietuvių bendruomenės atstovai.

Užsienio lietuvių organizacijų projektų atrankos konkursas vykdomas įgyvendinant Ryšių su užsienio lietuviais politikos formavimo ir įgyvendinimo programą, kuria siekiama padėti užsienio lietuviams puoselėti tautiškumą ir bendruomeniškumą, išlaikyti lietuvišką tapatybę, stiprinti organizacinius gebėjimus, skatinti užsienio lietuvių įsitraukimą į Lietuvos politinį, visuomeninį, ekonominį ir kultūrinį gyvenimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius