-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 03

Daugiavaikės šeimos penktą kartą kviečiamos dalyvauti konkurse „Metų gausi šeima“

Tris ir daugiau vaikų auginančios Lietuvos šeimos šį pavasarį kviečiamos dalyvauti penkerius metus iš eilės rengiamame konkurse „Metų gausi šeima“. Šiais rinkimais siekiama keisti visuomenės požiūrį į gausias šeimas, paskatinti tokių šeimų kūrimąsi ir pagerbti daug vaikų auginančias šeimas.
Simpsonų šeima
Daugiavaikės šeimos penktą kartą kviečiamos dalyvauti konkurse „Metų gausi šeima“

„Bet koks pozityvus visuomenės dėmesys daugiavaikei šeimai yra labai svarbus ir sveikintinas. Daugelio žmonių galvose dar gajus stereotipas, kad daugiau nei du vaikus auginanti šeima skursta, vargsta, yra asociali, o tėvai esą stokoja šeimos planavimo įgūdžių. Tačiau mūsų asociacijos nariai savo šeimų pavyzdžiu kasdien liudija, kad gausi šeima – tai ir didžiulis turtas, ir laimė, ir didelė atsakomybė. Todėl džiaugiamės kiekviena galimybe kalbėti apie šeimos svarbą, nes tai – puiki proga išjudinti sustabarėjusius įsitikinimus ir keisti žmonių mąstymą“, – sako Jurgita Pocienė, Daugiavaikių šeimų asociacijos „MES“ įkūrėja ir vadovė. 

Siekiame, kad didelės šeimos didžiuotųsi esą tokios, nebijotų pasirodyti visuomenei ir taptų pavyzdžiu kitiems, – sakė R.Norvilas.

Konkurso organizatoriai didžiausią dėmesį žada skirti konkurse dalyvaujančių šeimų aprašymams. Juose turi atsispindėti šeimos narių vieningumas, įdomesni pasiekimai ir visuomenei naudinga veikla. 

„Jau penktą kartą inicijuodami šį konkursą, didžiausią dėmesį skiriame gausių šeimų kūrimui ir jų vienybei. Siekiame, kad didelės šeimos didžiuotųsi esą tokios, nebijotų pasirodyti visuomenei ir taptų pavyzdžiu kitiems“, − sako jau tradiciniais tapusių rinkimų iniciatorius „Bigbank“ AS Lietuvos filialo vadovas Rolandas Norvilas.


Praėjusiais metais „Metų gausios šeimos“ apdovanojimas ir piniginis prizas atiteko Linos ir Viktoro Jankauskų šeimai, auginančiai penkis vaikus. Originaliu prisistatymu pasižymėjusi šeima sakė mėgstanti viską daryti kartu – keliauti, tvarkyti aplinką ir kitaip pramogauti. Meniškos sielos vaikus auginantys tėvai užtikrino, kad didelė šeima jiems reiškia ne rūpesčius, o nuolatinę pagalbą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius