Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 10

Dauguma penkiolikmečių jau yra apsvaigę nuo alkoholio

Dauguma penkiolikmečių berniukų ir mergaičių jau yra buvę apsvaigę nuo alkoholio. Alkoholio vartojimas nėra būdingas vien tik girtaujančioms šeimoms – per paskutinį mėnesį jis šešis ir daugiau kartų dažnesnis tarp paauglių iš pasiturinčių šeimų.
Nepilnamečiai geria alų
Nepilnamečiai geria alų / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Pastaraisiais metais padaugėjo alkoholį vartojančių mergaičių, rodo Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaigos užsakytas tyrimas.

Kaip praneša Lietuvos radijas, šiuo tyrimu siekiama parodyti, kad vaikams didelę žalą padaro aplinkinių suaugusiųjų piktnaudžiavimas alkoholiu, tėvų nenoras pastebėti ir laiku suteikti kvalifikuotą pagalbą vaikui.

Teigiama, kad vaikai nepripažįsta turintys problemų dėl alkoholio; beveik visuose fokusuotuose interviu pastebėta, jog ir patys tėvai vengia pripažinti, kad jų vaikas vartoja alkoholį, o tėvų sutikimas būtinas norint suteikti vaikui gydymą ar psichosocialinę reabilitaciją.

Be to, Lietuvoje nepilnamečiams alkoholiniai gėrimai yra lengvai prieinami.

Kasmet vaikų globos namuose daugėja vaikų, kurių tėvai girtauja, rodo statistika. Neretai tokie tėvai bando keisti gyvenimo būdą, bet tik tam, kad vėl grąžintų vaiką namo, nes dažnai tokių šeimų pragyvenimo šaltinis – vaikams skirtos pašalpos. Tyrime akcentuota, kad Lietuvoje nėra pagalbos tokiai šeimai, esanti sistema ir taikomos priemonės nepadeda pasiekti ilgalaikio rezultato.

Tyrimą atliko Socialinės ekonomikos institutas kartu su Vytauto Didžiojo universiteto tyrėjais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius