Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 11

Degalinės tęsia karą su Seimu: kodėl prekiaujate alkoholiu, gal mes jums konkurentai?

Prieš kelias dienas savo degalinėse iškabinusi premjero ir dalies Seimo narių nuotraukas su kontaktais, bendrovė „Saurida“ savo karą dėl galimybės prekiauti alkoholiu tęsia. Šįkart degalinių tinklo „Saurida“ savininkas Saulius Rancas parašė parlamentarams laišką ir klausia – gal degalinės konkuruoja su Seimo rūmuose esančia kavine, kurioje irgi pardavinėjamas alkoholis.
Taip Saulius Racas iliustravo savo atliktą tyrimą Seime
Taip Saulius Racas iliustravo savo atliktą tyrimą Seime / Sauliaus Raco nuotr.

„Sauridos“ degalinių tinklas visoje šalyje esančiose degalinėse iškabinėjo premjero Algirdo Butkevičiaus ir dalies Seimo narių nuotraukas su kontaktais, kad klientai jiems esą galėtų pateikti siūlymus, kaip kitomis priemonėmis sumažinti alkoholio vartojimą, neuždraudžiant juo prekiauti degalinėse. Tačiau tai tebuvo pirmas žingsnis.

Penktadienį bendrovės „Saurida“ papildomos prekybos vadovas Manfredas Bogdanovas išplatino S.Raco laišką Seimo nariams. „Kodėl prekiaujate alkoholiu Seime, gal mes Jums konkurentai? Naikindami degalines, patys didinsite pardavimus?“ – tokius klausimus pirmiausia parlamentarams užduoda degalinių tinklo savininkas ir toliau aprašo savo atliktą tyrimą, kuri iliustruoja nuotrauka.

„Čia mano atliktas tyrimas 2015.12.02 (kai buvo svarstomos prekybos alkoholiu degalinėse klausimas) nuėjus iš po Sveikatos komiteto į Seimo kavinę, išvydau koks pasirinkimas, kokių ir kiek norima rūšių (čekyje matosi rūšis ir kaina) ir kainos pigesnės nei kitur“, – tvirtina S.Racas (kalba netaisyta – red.past.).

Verslininkas Seimo narių klausia, ar jie nenorėtų pirmiausia išsiaiškinti, kiek kas darbo metu Seime geria ir „paskui priiminėja įstatymus, o gal geria išvažiuojant iš darbo?“

„Tai gal pradėkite nuo savęs ir kokią moralinę teisę išvis turite tada svarstyti alkoholio vartojimo mažinimą? Juk kavinėje turi būti tik kava ir maistas, kaip degalinėje degalai. O alkoholiu prekiauti tik specializuotose parduotuvėse“, – piktinasi S.Racas.

„Saurida“ nuotr. /Degalinėje kabančios A.Butkevičiaus ir R.Tamašunienės anketos
„Saurida“ nuotr. /Degalinėje kabančios A.Butkevičiaus ir R.Tamašunienės anketos

Plakatuose, kurie šią savaitę iškabinti degalinėse, klausiama, ar Seimo nariai prisiims atsakomybę už tai, kad degalinės turės atleisti darbuotojus, taps automatizuotos, parduotuvės bus uždaromos, nes jų veikla taps nuostolinga, bus panaikinta galimybė nelaimės atveju pasinaudoti degalinės patalpomis. Taip pat skelbiamas ir net toks argumentas, kad gamtinius reikalus žmonėms teks atlikti viešuosiuose tualetuose, kurių nėra pakankamai. 

Degalinėse iš viso buvo paskelbti 20 parlamentarų atvaizdai, jose kabo premjero A.Butkevičiaus, Ritos Tamašunienės, Algio Strelčiūno, Kazimiero Kuzminsko, Eligijaus Masiulio, Edvardo Žakario, Arvydo Mockaus, Juliaus Sabatausko, Audronės Pitrėnienės, Kęstučio Bartkevičiaus, Sauliaus Bucevičiaus, Valentino Bukausko, Edmundo Jonylos, Aleksandro Zeltinio, Kazio Grybausko, Juozo Oleko, Mindaugo Basčio, Ramintos Popovienės, Kristinos Miškinienės, Donato Jankausko nuotraukos ir kontaktai.

Svarstant Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, kuriomis siūloma degalinėse palikti tik iki 15 laipsnių alkoholinius gėrimus, Seimas padarė pertrauką.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius