-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 03 14

Degalų brangimą vairuotojai stabdys protestais

Sparčiai aukštyn kopiančias degalų kainas vairuotojai ketina pažaboti rengdami visuotinę protesto akciją. Kokio pobūdžio bus ši akcija, kol kas neskelbiama, tačiau jos rengėjai neabejoja sulauksiantys didelio palaikymo.
Per pastarąjį mėnesį A-95 markės benzinas pabrango daugiau nei 6 proc. Tokiais kainų šuoliais pasipiktinę vairuotojai savo nuomonę ketina išreikšti visuotiniu protestu.
Per pastarąjį mėnesį A-95 markės benzinas pabrango daugiau nei 6 proc. Tokiais kainų šuoliais pasipiktinę vairuotojai savo nuomonę ketina išreikšti visuotiniu protestu. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Kaina

Per kelias pastarąsias savaites degalų kainoms vėl šoktelėjus į viršų, A–95 markės benzino kaina perkopė 4 litų ribą. Šis vairuotojų pinigines dar labiau patuštinsiantis šuolis perpildė kauniečių kantrybę – aktyvia visuomenine veikla garsėjančio Lietuvos „Audi“ klubo atstovai prakalbo apie rengiamą protesto akciją, kuria bus siekiama pažaboti į naujas aukštumas kopiančių degalų kainų kilimą.

„Mes matome žmonių norą netylėti“, – paaiškino „Audi“ klubo prezidentas Ričardas Pūkas. Automobilį „Audi V8“ vairuojantis kaunietis dėl nuolat brangstančių degalų kaltino didžiulius pelnus susišluojančių verslininkų godumą bei aukštus akcizo mokesčius įvedusius politikus.

„Negali būti niekas nekaltas dėl kylančių kainų. Kažkur įvyksta žemės drebėjimas, visai nesusijęs su mūsų šalimi, tačiau pas mus tą pačią minutę pakyla kainos. Kai reikia nuleisti kainas, turime laukti savaites ir mėnesius, kol tai įvyksta. Ir degalinės, ir didmenininkai, ir valstybė – visi su tuo susiję“, – tvirtino R.Pūkas.

Į bendraminčių klubą susibūrę Vokietijoje pagamintų automobilių gerbėjai savo nuomonę buvo garsiai išreiškę 2008 metų birželį. Tąkart keli šimtai vairuotojų važinėjo po miesto degalines ir kiekvienoje jų į savo automobilių degalų bakus pylėsi degalų už vieną litą. Anot R.Pūko, šį kartą protesto akcijos dalyviai imsis drastiškesnių priemonių.

„Galbūt kartosime tai, ką darėme 2008 metais. O skitas žingsnis bus rimtesnis. Tačiau kol kas apie tai nenoriu pasakoti“, – slapukavo „Audi“ klubo prezidentas. R.Pūkas patikino, jog protesto akcija įvyks į Lietuvą atėjus šiltesniems orams. Taip siekiama užtikrinti akcijos dalyvių bei kitų vairuotojų saugumą.

„Tikiuosi, kad mūsų valdžia girdi žmones ir mato, ko mes prašome ir ko mes norime. Visi mes esame dievai, bet reikia girdėti ir žmones“, – paklaustas, ar tokiomis protesto akcijomis įmanoma sustabdyti degalų kainų kilimą, pareiškė R.Pūkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius