Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 06

Degutienė nepritaria ŠMM siūlymui keisti socialinių stipendijų skyrimo tvarką

Penktadienį Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja Irena Degutienė raštu kreipėsi į premjerą Andrių Kubilių ir švietimo ir mokslo ministrą Gintarą Steponavičių, prašydama nepritarti Švietimo ir mokslo ministerijos siūlymui keisti socialinių stipendijų skyrimo tvarką.
I.Degutienė
I.Degutienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Jei Vyriausybė pritartų ministerijos teikiamiems pasiūlymams, studentams, kurie augina vaikus arba yra iš daugiavaikių šeimų, nebebūtų užtikrinta teisė gauti socialinę stipendiją, pranešė Seimo ryšių su visuomene skyrius.

„Pritarimas tokiems ministerijos pasiūlymams dalį studentų verstų rinktis arba studijas, arba šeimą. Taigi ne tik apribotume studijų prieinamumą vaikams iš daugiavaikių šeimų, bet ir atvirai diskriminuotume savo taip gintą šeimos skatinimo politiką. O juk šeimos skatinimas ir rėmimas yra nurodytas kaip vienas iš šios Vyriausybės prioritetų“, – teigia I.Degutienė.

Anot Seimo narės, net ir esant sunkiai valstybės finansinei padėčiai, Vyriausybė privalo laikytis savo nusistatytų kertinių Vyriausybės programos nuostatų.

I.Degutienė prašo Vyriausybės nepritarti ministerijos teikiamiems siūlymams ir ieškoti kitų šio klausimo sprendimo būdų.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius