Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 03

Degutienė: parlamente nėra paramos siūlomoms „Sodros“ pertvarkoms

Daugeliui parengtų „Sodros“ pertvarkų pasiūlymų Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas nepritars, sako Seimo pirmininkė Irena Degutienė.
I.Degutienė
I.Degutienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Aš tikrai dabar nenorėčiau garsiai kalbėti apie tuos pasiūlymus, kurie yra darbo grupės. Aš tikrai manau, kad diskusijų dar bus daug ir mes apie tai galėsime kalbėti, kai Vyriausybėje bus priimtas sprendimas. Kiek aš dabar turiu duomenų ir kokios nuotaikos yra Socialinių reikalų ir darbo komitete,  tikrai daugeliui pasiūlymų nebus pritarta“, – trečiadienį Žinių radijui sakė I.Degutienė.

Ji sakė nesutinkanti su pozicija, kad dabartinė „Sodros“ įmokų bei išmokų sistema yra ydinga, ir pabrėžė, kad „Sodros“ biudžetui svarbus gimstamumas.
 

„Prie valstybinės įmokų ir išmokų sistemos yra papildoma, t. y. privačių pensijų kaupiamieji fondai. Aš manau, visa tai reikia sureguliuoti, sistema turi išlikti. (...) Jei kalbėsime apie „Sodros“ ateitį ir koks jos biudžetas gali būti, mes vėlgi turime kalbėti apie demografinės situacijos Lietuvoje gerinimą. Jei gimstamumas bus menkas, vadinasi, mes po 20 metų dirbančių žmonių turėsime žymiai mažiau“, – kalbėjo Seimo pirmininkė.

Pasiūlymus dėl „Sodros“ reformos Seimo pirmininkė vadino tiktai kelių žmonių sukurtu projektu ir pabrėžė, kad politinis sprendimas nėra priimtas.

„Yra psichologinė sumaištis ir reikėtų atsargiau su tiktai darbo grupės parengtais projektais, kurie neišdiskutuoti net ir tarp pačių politikų“, – aiškino I.Degutienė.

Premjeras Andrius Kubilius yra sakęs, kad diskusijos gali tęstis apie porą mėnesių. Tarp Vyriausybės svarstomų pertvarkų yra pensinio amžiaus ilginimas vyrams ir moterims iki 65 metų, darbuotojo ligos pašalpos apmokėjimas pirmąsias 7 dienas darbdavio sąskaita ir kitos.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius