-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 06 14

A.Ūso advokatė: neaišku, kodėl velionio pirštinė rasta už 1,5 kilometro, o kairė ranka mėlyna

Pirmadienio pavakarę, prieš LNK žinias, žurnalistas Raigardas Musnickas surengė specialią „Kryžminės ugnies“ laidą.
A.Ūso keturratis po avarijos
Keturratis, kuriuo važiavo A.Ūsas. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Laidos akcentu tapo žurnalisto ir TV laidų prodiuserio Virginijaus Gaivenio bei A.Ūso advokatės Loretos Kraujutaitienės atskleistos naujos A.Ūso mirties aplinkybės. Jos kol kas nepaaiškinamos.

Pasak V.Gaivenio, negalima atmesti versijos, kad A.Ūsui sustreikavo širdis, nes šis žmogus pastaruoju metu jautė labai didelį spaudimą ir buvo nuteistas be teismo. Tačiau neatmestina ir kita versija.

„Tiek artimieji, tiek aš negalime atmesti versijos, kad kažkas prie to prisidėjo. Jo kairės rankos pirštinė rasta už 1,5 km nuo vietos, kur rastas kūnas. Taip pat sunku paaiškinti, kodėl A.Ūso kairė ranka mėlyna. A.Ūsas iš sodybos, kurioje viešėjo pas draugus, išvažiavo trumpam, 15 minučių, pasisukioti čia pat savo nauju keturračiu motociklu. Bet pasuko visai ne ta kryptimi. Kaimynai sako, kad girdėjo ne vieną garsą, primenantį keturračio burzgimą. Todėl neaišku, ar kas nesekė A.Ūso“, – sakė V.Gaivenis.Kairės rankos pirštinė rasta už 1,5 km nuo vietos, kur rastas kūnas.

A.Ūso advokatė L.Kraujutaitienė, kalbėjusi telefonu, patvirtino šias aplinkybes ir atsisakė vertinti kliento mirties faktą: „Įvykius reikia vertinti, kai jie iki galo ištirti. Šiandien mes turime daug neatsakytų klausimų: kodėl pamesta pirštinė ir kas privertė A.Ūsą sukti į mišką. Ir kodėl jis neatsiliepė į artimųjų skambučius.“ 

Žibalo į ugnį įpylė ir Seimo narė Aurelija Stancikienė. Nors nemažai laiko ji skyrė V.Gaivenio atakoms atremti ir pati jį atakavo klausimais (pavyzdžiui, iš kur gavo ikiteisminio tyrimo medžiagą), A.Ūso mirtį galimai palygino ir su D.Kedžio, ir su A.Litvinenkos, nunuodijimo radioaktyviuoju poloniu, mirtimi.

„O kas gali paneigti, kad buvo panaudotos cheminės medžiagos? Juk vien padavus žmogui ranką galima sukelti infarktą“, – dėstė A.Stancikienė.

Žurnalistė Laima Lavaste, vadinamajai Kauno pedofilijos bylai skyrusi itin daug dėmesio, laidoje konstatavo, jog A.Ūso mirtis – tai eilinė žmogžudystė. „Tai, ko žudikui nepavyko padaryti spalio 5 d., kai žuvo L.Naruševičienė ir teisėjas A.Furmanavičius, jis padarė dabar, tik be šūvių į smilkinį“, – sakė žurnalistė.

Tačiau laidoje dalyvavęs generalinio prokuroro pareigas einantis Raimondas Petrauskas tokios informacijos nepatvirtino. Kol kas, jo turimais duomenimis, smurtinės mirties versijos pareigūnai patvirtinti negali. Juo labiau kad dar neatlikta velionio kūno ekspertizė.

„Byloje netekus abiejų pagrindinių liudytojų, Andriaus Ūso ir Drąsiaus Kedžio, tampa neaišku, ar ji apskritai kada nors bus ištirta. Ar Ūso mirtis – pedofilijos klanų darbas? Kokia šios bylos ateitis?“ – tokiais klausimais buvo diskutuojama R.Musnicko vedamoje laidoje.

Tiesioginėje „Kryžminėje ugnyje“ dalyvavo laikinasis generalinis prokuroras R.Petrauskas, Seimo nariai A.Stancikienė ir Remigijus Žemaitaitis, prodiuseris V.Gaivenis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius