-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 18

Dėl „auksinio tualeto“ įtarimai pareikšti dviem buvusiems Kauno valdininkams

„Auksinio tualeto“ tyrime – postūmis. Kauno apygardos prokuratūros prokurorai pirmadienį pareiškė įtarimus dviem buvusiems Kauno miesto savivaldybės darbuotojams – Kauno miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento Komunalinio ūkio skyriaus vedėjui Valiui Knokneriui ir Miesto tvarkos priežiūros poskyrio vedėjui Rimantui Rutavičiui.
„Auksinis tualetas“
„Auksinis tualetas“ prie Kauno pilies / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Buvę valdininkai įtariami piktnaudžiavę tarnybine padėtimi, siekdami turtinės naudos, taip pat dokumentų klastojimu ir didelės vertės svetimo turto iššvaistymu. Per tyrimą nustatyta, kad įgyvendinant viešojo tualeto projektą visuomenei ir valstybės ekonomikai padaryta daugiau nei 527 tūkst. litų turtinė žala.

Prokurorų prašymu, įtariamiesiems skirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti, apribotos jų nuosavybės teisės į nekilnojamąjį ir kilnojamąjį turtą. Ikiteisminį tyrimą atliekančių prokurorų teigimu, šioje byloje įtarimai bus pareikšti ir kitiems prie šios nusikalstamos veikos prisidėjusiems asmenims. Apie juos prokuratūra informacijos neteikia. Tyrimą planuojama baigti šių metų vasarį.

Praėjusią savaitę prokuratūroje dėl „auksinio tualeto“ prie Kauno pilies statybų buvo apklausti ir Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas, savivaldybės Viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėjas Raimondas Mačikėnas. Savaite anksčiau su prokurorais bendravo ir savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius. Neoficialiai kalbama, jog skandalinga Kauno tualeto statybų istorija gali paskandinti ir kelis Kauno politikus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius