-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 05

Dėl avarinės būklės uždarytas eismas tiltu per Molainos upę Panevėžio rajone

AB “Panevėžio keliai" informuoja, kad dėl avarinės tilto būklės valstybinės reikšmės krašto kelyje Kėdainiai-Krekenava-Panevėžys uždaromas transporto eismas 52,2 kelio kilometre esančiu tiltu per Molainos upę, ties Molainių kaimu Panevėžio rajone.
Griūvantis tiltas
Griūvantis tiltas / „Panevėžio keliai“ nuotr.
Temos: 2 Upė Panevėžys

Eismas uždaromas nuo sekmadienio, 2010 m. rugsėjo 5 d. 9 val. iki 2010 m. rugsėjo 17 d. 18 val., teigiama pranešime spaudai.

Automobilių eismas nukreipiamas apylanka. Automobilininkams rekomenduojama iš anksto rinktis kitą maršrutą: pasiekti Panevėžio miestą arba iš jo išvykti pasirenkant kitas sankryžas, esančias Panevėžio aplinkkelyje, tai yra Šilagalio sankryžą arba Nausodės sankryžą ties Berčiūnais.

AB “Panevėžio keliai” tilto per Molainos upę rekonstrukciją vykdo vadovaujantis rangos sutartimi su Lietuvos automobilių kelių direkcija prie LR Susisiekimo ministerijos.

Pagal projektą rekonstrukcijos darbus buvo numatyta vykdyti nestabdant eismo. Tai yra, pirmajame darbų etape demontuoti kairiąją (žiūrint nuo Kėdainių) tilto pusę, o eismą vykdyti likusia tilto dalimi. Antrajame darbų etape likusios dalies tilto rekonstrukcija turėjo būti vykdoma organizuojant eismą jau rekonstruota puse.

“Penktadienį mūsų specialistai pastebėjo, kad nedemontuota tilto dalis, kuria vyksta eismas, dėl fizinio nusidėvėjimo krovininių automobilių eismui yra nesaugi, nes nuslinko tilto sparnai. Padėtį dar pablogino lietus.

Prie tilto nedelsiant buvo pastatyti krovininių automobilių, kurių masė didesnė nei 8 tonos, eismą draudžiantys ženklai. Deja, daugelis krovininių automobilių vairuotojų draudimo nepaisė. Siekiant užkirsti kelią galimai nelaimei buvo priimtas sprendimas uždrausti eismą tiltu visiškai”, – sakė AB „Panevėžio keliai“ atstovė ryšiams su visuomene Rasa Čepienė.

Įvertinus šios kelio Kėdainiai-Krekenava-Panevėžys atkarpos svarbą eismo organizavimui, siekiama kaip galima greičiau sustiprinti tiltą, kad būtų galima atnaujinti eismą. Kelininkai dirbo ir sekmadienį. Siūlomi sprendimai pirmadienį dar bus derinami su užsakovu – Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Tiltas per Molainos upę yra sąlyginai nedidelis. Jo ilgis – 5 metrai, plotis – 8 metrai. Pagal sutartį tiltas turi būti rekonstruotas jį pakeičiant metaline pralaida. Rekonstrukcija turėtų būti baigta iki 2010 metų lapkritį. Sutarties vertė – 469 tūkst. Lt (su PVM ir užsakovo rezervu).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius