-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 17 /16:13

Seimas pagaliau leido atimti kelių erelio Kęstučio Daukšio teisinę neliečiamybę

Antradienį Seimas ėmėsi smarkiai greitį viršijusio „darbiečio“ Kęstučio Daukšio teisinės neliečiamybės naikinimo. Parlamentarams nekilo abejonių, kad greitį viršijęs politikas turi atsakyti pagal įstatymus ir jo neliečiamybė turi būti naikinama, tačiau to padaryti priešpiet Seimui nepavyko, nes posėdyje dalyvavo per mažai Seimo narių. Vis dėlto po pietų susirinko pakankamai parlamentarų, kurie balsavo už tai, kad K.Daukšiui būtų panaikinta teisinė neliečiamybė.
Kęstutis Daukšys
Kęstutis Daukšys / BFL nuotr./15min.lt fotomontažas

Sprendimas priimtas minimaliu balsų skaičiumi – už rezoliuciją dėl sutikimo suvaržyti K.Daukšio laisvę balsavo 71 Seimo narys. Trys parlamentarai susilaikė.

Už imuniteto panaikinimą buvo visų parlamentinių frakcijų parlamentarai, dalyvavę balsavime, išskyrus du susilaikiusius „darbiečius“ ir vieną „Drąsos kelio“ partijos frakcijos atstovą.

Svarstant neliečiamybės naikinimo klausimą pats K.Daukšys atsiprašė už padarytą nusižengimą ir kolegų prašė jį leisti bausti pagal įstatymus.

Nė vienas Seimo narys antradienį Seime nepanoro pasisakyti apie K.Daukšio teisinę neliečiamybę.

Priešpiet nubalsuoti dėl neliečiamybės panaikinimo Seimui nepavyko, nes posėdyje dalyvavo per mažai Seimo narių. Teisinei Seimo nario neliečiamybei panaikinti reikia 71 Seimo nario balso, o salėje svarstant klausimą buvo tik 65 parlamentarai.

Po pietų posėdžiui pirmininkaujantis „darbietis“ Vydas Gedvilas dar kartą bandė teikti klausimą balsavimui, tačiau ir vėl posėdžių salėje esantys registravosi tik 68 Seimo nariai, nors prieš tai svarstytu klausimu buvo balsavę 75 parlamentarai.

Tuomet konservatorius Jurgis Razma paprašė V.Gedvilo, kad balsavimą dėl K.Daukšio skelbtų po ketvirčio valandos, o per tą laiką visi pasistengtų sukviesti kolegas.

„Bijau, kad čia galime apsijuokti“, – pridūrė J.Razma atkreipdamas dėmesį, kad Seimas gali nutarti K.Daukšio neliečiaybės nenaikinti, jei salėje bus tik keliais politikais daugiau už būtinus 71. Galiausiai į salę pavyko sukviesti pakankamai Seimo narių.

Lėkė 168 km/val. greičiu

Teisinei Seimo nario neliečiamybei panaikinti reikia 71 Seimo nario balso, o salėje svarstant klausimą buvo tik 65 parlamentarai.

K.Daukšio teisinę neliečiamybę prireikė panaikinti dėl to, kad jis 2014 m. gegužės 16-ąją, apie 11.25 val. Trakų rajono savivaldybėje, kelio A4 Vilnius – Gardinas 30-ajame kilometre, vairuodamas automobilį BMW 740, važiavo 168 km/val. greičiu ir viršijo leistiną ribotą greitį.

Už pažeidimą K.Daukšiui gresia bauda arba areštas iki septynių parų, todėl prokuratūra turėjo kreiptis į Seimą dėl jo neliečiamybės naikinimo.

Anksčiau suburta Seimo komisija teisėsaugos prašyme politinių motyvų neįžvelgė ir rekomendavo Seimui parlamentaro neliečiamybę naikinti.

ATPK numatoma, kad nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip 50 kilometrų per valandą, užtraukia baudą vairuotojams nuo vieno tūkstančio iki vieno tūkstančio penkių šimtų litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vieno iki trijų mėnesių arba septynių parų administracinį areštą su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu šešiems mėnesiams.

Jei neteks vairuotojo pažymėjimo, K.Daukšys samdys vairuotoją arba prašysis pavežamas žmonos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius